Elazığda kurallar hiçe sayıldı

Elazığda kurallar hiçe sayıldı

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, ligin 26. haftasında şampiyonluk yarışında en büyük rakibi Elazığspor ile deplasmanda karşı karşıya ge

Karşılaşma öncesinde yaşanan olaylar spor gündemine damga vurdu yaşanan bu olaylar nedeniyle Elazığspor’un büyük cezalar alması bekleniyor.
Temsilcimiz Konya Şekerspor’un şampiyonluktaki en büyük rakibi olan Elazığspor taraftarından büyük destek görüyor. Ancak Bordo-beyazlı ekibin taraftarları Şekerspor maçında yaptıkları  ile takımlarına destekten çok köstek oldu.   Temsilcimiz Konya Şekerspor ile oynayacağı maç öncesi  Elazığ Valiliği önünden başlayarak stadyuma kadar şampiyonluk yürüyüşü adı altında takımlarına destek veren taraftarlar karşılaşmanın başlamasına  bir saat kadar uzun bir zaman olmasına rağmen stadı tıklım tıklım doldurdu. Elazığlılar takımlarını desteklemeye o dakikadan itibaren başladı. Ancak Şekerspor oyuncularının zemini kontrol için sahaya çıkması ile birlikte kendi takımlarını destekleyen taraftarlar yeşil-beyazlı oyunculara ağza alınmayacak küfürlerde bulundular. Küfürler yetmedi bazı taraftarlar sahaya atlayarak Şekerspor’lu oyunculara saldırdılar.  Olaylar bununla da bitmedi sahaya birçok yabancı madde atıldı. Kuralların hiçe sayıldığı maçta saha içinde, tribünlerde ve hatta yedek kulübesinde görev yapanlar bile  rahat rahat sigara içme cesaretini gösterdi. Tüm bu olumsuzlukların yaşandığı maçta Elazığspor’a nasıl bir ceza geleceği ise spor kamuoyu tarafından merak ediliyor.   
ELAZIĞ’A CEZA KAPIDA
Karşılaşma öncesinde TFF Temsilcisinin darp edilmesine karşılık ise bordo-beyazlı ekibe büyük cezalar gelmesi bekleniyor.  Karşılaşma öncesi taraftarların sahaya girmesi, küfürlü tezahüratlar ve bu gibi daha bir çok maddeden Elazığspor’un ceza alması bekleniyor.   
Konya Şekerspor’un Elazığ karşısında verdiği zorlu sınav, karşılaşma öncesinde olaylara sahne olmuştu. Karşılaşma öncesinde Elazığ The Marathon Hotel’den Atatürk Stadı’na gitmek için yola çıkan yeşil-beyazlılar, Elazığlı holiganların taşlı saldırısına uğradı. Yoğun güvenlik önlemleri altında önemli bir zarar görmeden stada gelmeyi başaran Şekerspor, bu kez de saha içinde saldırıya uğradı. Karşılaşma öncesinde ısınmak için sahaya çıkan yeşil-beyazlılara, Elazığspor’un tribün liderleri saldırdı. Sahaya atlayan liderler ve onları takip eden birkaç taraftar yeşil-beyazlı futbolculara fiili ve sözlü saldırıda bulundu. Şekerspor, güvenlik güçlerinin çabaları ile holigan taraftarların sahadan çıkarılması ile ısınma fırsatı buldu.
Maç öncesinde alevlenen olaylar karşılaşmanın başlamasına az bir süre kala daha da büyüdü. Olaylar bu kez şeref tribününü karıştırdı. Elazığ Atatürk Stadı’nın şeref tribününde Elazığ’ın ve Elazığspor’un ileri gelenleri, maçta görev yapan Futbol Federasyonu temsilcileri Turgay Sabuncuoğlu ve Metin Orakoğlu’na saldırıda bulundu. Karşılaşmada görev yapan temsilciler ve maçın gözlemcisi İlhami Kaplan, olayların ardından tribünden indiler ve çıkan olaylar nedeni ile kısa bir toplantı yaptılar. Temsilcilerin, karşılaşmanın oynatılmayacağı konusunda görüş birliğine varmasının ardından bu kez de Elazığspor şeref tribünü kendi içinde olaylar yaşamaya başladı. Olayların sakinleşmesinin ardından temsilcilerin yeniden tribüne çıkması ile zorlu karşılaşma başladı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.