Elazığ Üniversitesi Rektörü'ne Lojmanda Bıçaklı Saldırı Girişimi

Elazığ Üniversitesi Rektörü'ne Lojmanda Bıçaklı Saldırı Girişimi

Elazığ Fırat Üniversitesi’nde(FÜ) üniversite yerleşkesi içinde otomatik kola makinesi işleten bir kişi, Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ı lojmanın kapısında yumrukla darp ederken, bir güvenlik görevlisini de bıçakla yaraladı....

Elazığ Fırat Üniversitesi’nde(FÜ) üniversite yerleşkesi içinde otomatik kola makinesi işleten bir kişi, Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ı lojmanın kapısında yumrukla darp ederken, bir güvenlik görevlisini de bıçakla yaraladı.

Fırat Üniversitesi Hastanesi poliklinikler girişinde otomatik kola makinesi işleten E.E, iddiaya göre, cihazın çevresini genişleterek kantine dönüştürmek istedi. Rektörlük'ün buna izin vermemesine sinirlenen E.E., saat 20.40 sıralarında rektörün kampüsteki konutuna gitti. ‘Ben, Rektör'ün misafiriyim’ diyerek kontrol noktasını geçen saldırgan, rahatça Rektör Demirdağ’ın karşısına çıktı. Demirdağ ile aralarında atışan E.E. rektörün yüzüne yumruk attı. Kendisini engellemeye çalışan güvenlik görevlilerine bıçak çeken saldırgan, güvenlikçi Özcan Akyürek’i arbede sırasında başından bıçakla yaraladı. Yaralanan Akyürek, FÜ Hastanesi'nde tedavi edildi. İşletmeci E.E. ise polis tarafından gözaltına alındı.

Olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Demirdağ, yaptığı açıklamada, saldırganın kampüste kantin talep ederek sürekli tehdit ettiğini söyledi. Dün akşam konutun kapısını açtığında şahısla karşı karşıya geldiğini anlatan Demirdağ, saldırganın kantin talebini yinelediğini aktardı. Bunun üzerine ilgili makamlarla görüşmesi gerektiğini ilettiğini ifade eden Demirdağ, şahsın yine tehdit ettiğini dile getirdi.

Demirdağ, şöyle devam etti: “Güvenlik görevlilerine şahsı uzaklaştırmalarını söyledik. O arada bizi ve ailemizi tehdit etti. Bize ve güvenlikçi arkadaşlara bıçağını da çekerek fili saldırı teşebbüsünde bulundu. Güvenlik görevlisi arkadaşlar, şahsı etkisiz hale getirip güvenlik kulübesine götürdü ve polisi çağırıp gözaltına alınmasını sağladı. O esnada aramızda ufak tefek arbede yaşandı. Bıçağı, kemerinin yanında hazır duruyordu. O anda değil ama daha sonraki aşamada bıçağını çekerek saldırı teşebbüsünde bulunmuştur. Arbede sırasında bıçaklama değil de ufak tefek şeyler oldu. Suç duyurusunda bulunduk. Güvenlik görevlisi bir arkadaşımız başından bıçakla hafif şekilde yaralandı."

SALDIRIYA KINAMA

Fırat Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ'a yapılan saldırıyı kınadı. Fırat Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Üniversitemiz bünyesinde gerçekleşen bu olay hepimizi derinden üzmüştür. Hocamıza yönelik menfur saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz" denildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.