El sanatları görücüye çıktı

El sanatları görücüye çıktı

Kulesite'nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği “Dünden Bugüne Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni” sergisinin açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin katılımı ile gerçekleştirildi

42 ustanın katılımı ile 42 geleneksel sanatın icra edildiği ve bu yıl 6. düzenlenen el sanatları sergisinin açılışına Bakan Tüfenkçi'nin yanı sıra Vali Yakup Canbolat, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Atila çok sayıda STK temsilcisi, iş adamı ve davetli katıldı.

UNUTULAN SANATLARA DESTEK ÇIKMALIYIZ

Sözlerine ustalara teşekkür ederek başlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, “Kendi kültürümüzü yansıtan, kendi medeniyet ve tarihimizden esinlenerek o günü bugüne taşıyan değerli ustalarımıza ve sanatkarlarımıza sahip çıkmalıyız” dedi. Ustaların kendi zamanı içerisinde büyük işlevler gördüğünü kaydeden Tüfenkçi, “O günün piyasa şartlarında yer edinen ve o günün ihtiyaçlarını karşılama anlamında önemli işlere imza atan ustalar, aynı zamanda bu mesleklerin unutulmaması için de çaba gösteriyor. Unutulmaya yüz tutmuş eserlerimizi yeni nesillerimiz ile buluşturuyorlar. Ustaların emeğini bizlerde boşa çıkarmamalıyız. Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin, yaşam içinde tekrar yer alması noktasında düzenlemeler getirdik. Esnafların AVM'lerde  indirimli dükkan kiralaması için de uygulamalarda bulunduk. Buradaki sanatın her biri aslında her marka. Sanatsal ve ticari anlamda da çok yaygın işlevlere sahip. Halk Eğitim, Milli Eğitim ve Meslek Edindirme Kursları vasıtasıyla verdiğimiz teşviklerle, unutulan sanatlarımızı yaşatmaya hizmet edeceğiz” açıklamalarında bulundu. 

YERLİ VE MİLLİ DEĞERLERE ÖNEM VERİYORUZ

Serginin açılışında konuşan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz da İttifak Holding olarak yerli ve milli olan değerlere önem verdiklerini ve desteklediklerini ifade etti. “Açılan sergide el sanatlarımız, kültürümüz ve medeniyetimiz adına yerli ve milli eserdir” diyen Korkmaz, daha sonra şunları kaydetti:”Bundan sonraki süreçlerde de yerli ve milli olan ne varsa desteklemeye devam ediyoruz.” Serginin açılışı konuşmaların ardından dua ve kurdela kesimi ile gerçekleştirildi. Daha sonra Bakan Tüfenkçi ve beraberindeki heyet, kurulan stantları gezerek, ürünler hakkında yakından bilgi aldı. Sergi 19 Şubat'a kadar açık kalacak.

EMRE ÖZGÜL

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.