Ekrem İmamoğlu’nun Konya kronolojisi! 5 ay ve dua detayı
Yolsuzluk ve terör suçlamasıyla İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yakın ekibi gözaltına alındı. Ülke gündemi 1 gündür İmamoğlu’nun gözaltına alınma hadisesiyle çalkalanıyor. İmamoğlu, 14 Mayıs 2023 seçimi öncesi 5 ay arayla Konya’yı ziyaret etmişti. İmamoğlu’nun o dönemki Konya ziyaretinde yaşananlar, verdiği mesajlar gözaltıyla birlikte Konya’da tekrar konuşulur oldu. Merhaba Gazetesi, İmamoğlu’nun Konya kronolojisini merak edenler için yazdı.
CUMA NAMAZINI KONYA’DA KILDI DUA ETTİĞİNİ SÖYLEDİ
Ekrem İmamoğlu, o dönem Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktı. İmamoğlu’nun şehir ziyaretlerinin asıl amacı buydu. 23 Aralık 2022 tarihinde Konya’ya gelen İmamoğlu, ilk olarak Hz. Mevlana Türbesini ziyaret etti. İmamoğlu, türbe ziyareti sonrası Hacıveyiszade Cami’de Cuma namazı kıldı. Cuma namazı sonrası İmamoğlu, Zafer’deki esnafları gezdi. İmamoğlu, 23 Aralık 2022 tarihli konuşmasında şunları söyledi: “Hz. Mevlana’nın huzurunda dualarımızı ettik. Elbette ki dualarımız memleket içindi, bu güzel toprakların evlatları içindi, çocuklarımız için, gençlerimiz için, ailelerimiz için, özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin geleceği için, ülkemizin hak ettiği yere erişmesi için Allah güç kuvvet versin. Özellikle hak, hukuk, adalet için dua ettik.”
KONYA’DA ‘DOĞRU İŞLERE DEVAM EDİYORUZ’ DEMİŞTİ
İmamoğlu, 8 Mayıs 2023 tarihinde bir kez daha Konya’ya geldi. İmamoğlu, bu tarihte Konya’da miting yaptı. Mitingde İmamoğlu, “İstanbul'da bu kardeşiniz 806 bin oy farkla belediye başkanı seçildi. Kimseyi ayrıştırmadık, doğru işlere devam ediyoruz” mesajı vermişti.
Kaynak:Süleyman Kuloğlu
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.