Ekrem Dumanlı'dan Karayılan'a cevap

Ekrem Dumanlı'dan Karayılan'a cevap

Zaman'ın tepe ismi Ekrem Dumanlı, Oslo görüşmelerini cemaatin sızdırdığını iddia eden PKK yöneticisi Karayılan'a cevap verdi.

Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, çözüm sürecini PKK'nın baltalayabileceğini iddia etti. Dumanlı, Karayılan'ın Oslo iddiasını çirkeflik olarak niteledi.

ORTA YOL TAVSİYESİ

"Ancak karşımızda her an çamura yatmaya hazır sabıkalı bir örgüt var" diyen Dumanlı, süreçten Gülen cemaatinin rahatsız olduğunu söyleyenlere ateş püskürdü. Kutuplaşmanın tehlikesine dikkat çeken Dumanlı, bu meselede taraflara orta yolun bulunmasını öneriyor.

"Süreci kim baltalar" başlıklı köşe yazısında Dumanlı, gazetenin süreçten rahatsız olmadığını toplumdaki endişeleri dile getirdiğini belirtiyor.

BU NASIL BİR ÇİRFEKLİKTİR

Karayılan'ın cemaati suçlayan sözlerine tepki gösteren Dumanlı, medyada bazı kalemlerin bu görüşe destek çıkmasına da sitem ediyor.

(...)Oslo sızdırmalarında daha geçen sene Başbakan Erdoğan'ı hedef gösteren Karayılan, şimdi başına bir taş düşmüş de hafızasını kaybetmiş gibi “cemaat”i suçluyor. O önden öyle gidince örgütün internet sitesindeki kalemşörler daha da coşkun yorumlar yaparak Paris'teki o korkunç cinayetten, Uludere'deki o yürek dağlayan bombalamaya kadar her hadiseye “cemaat”in adını karıştırarak insafı infaz ediyorlar. Bu nasıl bir kara propagandadır, bu nasıl bir çirkefliktir; tarifi mümkün değil."

KİMİN ELİNDE BALTA VARSA

"Ömründe karıncaya basmamış insanların sulha zarar vermesi mümkün mü?" diyen Dumanlı, süreci kimin baltayacağı sorusunun cevabını veriyor.

"(...)Kim baltalar bu süreci? Cevabı basit: Öteden beri kimin elinde o meş'um balta varsa, işte o! Ömründe karıncaya basmamış insanların sulha zarar vermesi mümkün mü? Hayatı şefkat ve merhamet yörüngesinde dolu dolu yaşayanlar, olsa olsa bazı endişelerini dile getirir. Bundan daha tabii ne olabilir ki! Ya bütün gücünü kandan, silahtan, bombadan alanlar? Süreci ancak onlar sabote eder; başka kimse değil…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.