Ekonominin yoğun haftası

Ekonominin yoğun haftası

Ekonomi gündemi bu hafta hareketli olacak.

Ekonomi gündemi bu hafta hareketli olacak. Haftanın ilk gündemini Merkez Bankası’nın Pazartesi günü açıklayacağı 2011 yılı ödemeler dengesi istatistikleri oluşturacak. Çarşamba günü Kasım dönemi işsizlik oranları belli olurken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu hafta içinde yeni teşvik sistemini açıklayacak.

Ekonominin gündemi bu hafta yoğun olacak. Bu haftanın en önemli gündemi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı yeni teşvik sistemini olacak.

Pazartesi günü Merkez Bankası 2011 yılı Aralık ayı Ödemeler Dengesi istatistiklerini açıklayacak. Cari işlemler hesabı 2011 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13.2 gerilemeyle 5 milyar 188 milyar dolar düzeyinde gerçekleşmişti. Cari açık 2011 yılının 11 ayında ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 30 milyar 719 milyon dolar artarak 70 milyar 241 milyon dolara ulaşmıştı.

Pazartesi günü ayrıca TÜİK Ocak ayı Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını açıklayacak.

Salı günü ise TÜİK Aralık ayı Dış Ticaret Endekslerini ve Aralık ayı Sanayi Ciro ve Sipariş Endeksini açıklayacak. Salı günü ayrıca Aralık ayı Kümes Hayvancılığı Üretim İstatistikleri de belli olacak.

-KASIM DÖNEMİ İŞSİZLİK ORANLARI BELLİ OLUYOR-

TÜİK Çarşamba günü Kasım dönemi hane halkı işgücü istatistiklerini açıklayacak. İşsizlik oranı 2011 Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 2.1 puan azalışla yüzde 11.2’den, yüzde 9.1’e gerilerken, işsiz sayısı 447 bin kişilik azalışla 2 milyon 901 binden 2 milyon 454 bin düzeyine inmişti.

Haftanın ortasında Maliye Bakanlığı Ocak ayı bütçe sonuçlarını açıklayacak. Merkezi yönetim bütçesi 2011 yılı Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 56.5 oranında azalarak 17 milyar 439 milyon TL olarak gerçekleşmişti.

-ÖZEL SEKTÖRÜN KREDİ BORCU AÇIKLANIYOR-

Ocak ayı Tüketici Güven Endeksi sonuçlarını TÜİK Perşembe günü açıklayacak. Haftanın son gününde ise Merkez Bankası Aralık ayı Cuma günü Özel sektörün Yurtdışından Sağladığı Kredi Borcu verilerini açıklayacak. 2011 yılı Kasım sonu itibariyle özel sektörün yurtdışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu, 2010 yılsonuna göre 7,3 milyar dolar artarak 124,3 milyar dolar olmuştu.

ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.