Ekonomik krizle boğuşan ülkede marketler yağmalandı

Ekonomik krizle boğuşan ülkede marketler yağmalandı

Arjantin uzun bir süredir ekonomik sorunlar ile mücadele ederken ülke de enflasyonun yüzde 100'ün üzerine çıktı. Cordoba ve Mendoza eyaletlerinde marketler yağmalanırken 30 kişi gözaltına alındı.

Ekonomik krizin yaşandığı Arjantin'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Cordoba ve Mendoza eyaletlerinde halk marketleri yağmaladı. Çıkan olaylarda güvenlik güçleri 30 kişiyi gözaltına aldı. ülke de enflasyonun yüzde 100'ün üzerine çıkmasıyla ülkedeki yaşam koşulları da ağırlaşmıştı. Yetkililerden yapılan bazı açıklamalarda olayların seçim öncesi provokasyon olduğu iddia edildi.

SEÇİM ÖNCESİ KOMPLO OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Hükümet yetkilileri, bu eylemlerin komplo olduğunu ve ülkede yapılacak cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası sırasında kafa karışıklığı ve güvensizlik oluşturmak amacıyla planlandığını belirtti. Arjantin Güvenlik Bakanı Anbal Fernndez yaptığı açıklamada, "Bu tür olaylar, ülkede daha fazla karışıklık ve çatışmaya neden olur. Bunlar yağma değil, ortalığı karıştırmak için yapılan provokasyon başka bir şey değil" dedi. Polis, Cordoba eyaletinde 12 marketin yağmalanmasıyla bağlantısı olduğu gerekçesiyle 20 kişinin, Mendoza eyaletinde ise 10 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Ülkenin başkenti Buenos Aires'te ise pazartesi gecesi yağmalama girişimi yerel halk tarafından engelledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum