Ekonomi uzmanı net konuştu: Bu tarihte dolar 25 liraya düşebilir

Ekonomi uzmanı net konuştu: Bu tarihte dolar 25 liraya düşebilir

Türkiye'de dolar kurunun 25 liraya düşebileceğini belirten ekonomi uzmanı dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bunun izin Merkez Bankası'nın faiz artırma kararı alması gerektiğini ifade etti.

Merkez Bankası faiz kararını 30 Mayıs Perşembe günü açıklayacak. Bu kapsamda faiz artırma kararı alınırsa doların 25 liraya kadar düşebileceği söyleniyor. Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez dolar TL ile ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Eğilmez, "Merkez Bankası, faizi biraz daha artırırsa dolar kuru 25’lere kadar gerileyebilir" dedi.

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN DOLAR TL YORUMU

Mahfi Eğilmez'den çarpıcı dolar TL yorumu: Dolar fiyatı 25’lere kadar gerileyebilir
Dünya'dan Birol Bozkurt'un aktardığına göre Eğilmez, "Kurun yukarı gitmesini hükümette zaten istemez. Merkez Bankası, faizi biraz daha artırırsa dolar kuru 25’lere kadar gerileyebilir, buna hazır olmamızda fayda var." açıklamasında bulundu.

mahfi.jpg

"Kur yukarı gidince GSYH’miz düşüyor. Bu da Türkiye’yi uluslararası sıralamalarda 17.’likten 21.’liğe geriletiyor" diyen Mahfi Eğilmez, "Şu anki kur doğru bir kur mu? Olmayabilir. Ama göstergelere baktığımız zaman kur çok artacak gibi görünmüyor. Zaten son aylarda ve haftalarda gerilemeye başladı." dedi.

"FAİZ YÜZDE 124'LERE ÇIKARSA BATARIZ"

Mahfi Eğilmez'den çarpıcı dolar TL yorumu: Dolar fiyatı 25’lere kadar gerileyebilir
Merkez Bankası’nın faiz politikası ile ilgili "Sokaktaki insan inanmıyor tabi yüzde 70 enflasyona. ENAG’a göre yüzde 124 Türkiye’de enflasyon ve gerçeğe en uygun olanlardan birisi bu oran. Buna rağmen Merkez Bankası faizi yüzde 50’lerde. Bunu ben de savunmuyorum yani Merkez Bankası faizini gerçek enflasyon olan yüzde 124’lere çıkarırsanız hep beraber batarız, sağlam holdingler de dahil." yorumunda bulunan Mahfi Eğilmez şöyle devam etti:

"Faiz çok ilginç bir araç, Albert Einstein diyor ki; Dünyadaki en büyük güç bileşik faizdir. Faiz tek başına bir ekonomiyi batırmaya yeter. Yanlış set ederseniz bir ülkeyi batırır, biz bunu yaşadık. 2021’de yaşadık. Faizi doğru tespit ederseniz bile tek başına bir ülkeyi kurtarma kabiliyetine sahip değil. Yanına mutlaka yapısal reformları koymalısınız, hukukun üstünlüğü, demokrasi düzeltmeniz lazım. Birçok adım atmalısınız bunu yapmazsanız çıkış imkanı kalmıyor."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum