Ekmeğini kardeşiyle paylaştı

Ekmeğini kardeşiyle paylaştı

Filistinlilerin dramına sivil toplum örgütlerinin yanı sıra esnaflar da seyirci kalmıyor. Tatlıcı Eşref Tunç da bir günlük gelirini Filistin için bağışlayarak örnek davranış sergiledi.

HEPİMİZ SEFERBER OLMALIYIZ

İsrail’in Filistin ve Gazze’de yaptığı vahşete İslam camiasının tepkileri artarak sürüyor. Bir çok ilde sivil toplum kuruluşlarının yaptığı İsrail’i telin ve Filistin’e destek yürüyüşleri, Filistin’e yardım kampanyalarının yanı sıra bazı esnaflar da bireysel yardım kampanyaları yapmaya başladı. Tatlıcı esnafı Eşref Tunç da bir günlük gelirini Filistin’e yardım etmek için ayırdı.

NEREYE YARDIM EDECEĞİMİZİ BİLMİYORUZ
Evinde hanımı ile birlikte yaptığı tatlıları Mevlana Caddesi üzerinde İplikçi Camii yakınlarında seyyar iş yerinde satarak geçimini sağlayan tatlıcı esnafı Eşref Tunç, Konya halkının yardım sever olduğunu ancak çoğu zaman nereye yardım edeceğini bilemediği için yardım yapamadığını söyledi. Tatlıcı esnafı Tunç, “Filistinli kardeşlerimize yardım etmek boynumuzun borcudur” diye konuştu.

ÇAM SAKIZI ÇOBAN ARMAĞANI
Günlük ortalama 150 tatlı sattığını ifade eden Tunç, “Tatlılarımı normalde tanesi 50 kuruşa satıyordum. Bugünkü kârımı Filistinli kardeşlerimize vereceğimi öğrenince halk da daha çok para vermeye ve ilgi göstermeye başladı. Bizim yapacağımız Filistin için ufak bir yardım olacak ama çam sakızı çoban armağanı derler. Benim de elimden geleni bu kadar. Tüm esnaflarımızı benzer kampanyalar düzenlemeye davet ediyorum” dedi.

Gazze’ye alınteri!

Filistin’deki Müslümanların İsrail bombardımanı altında olması nedeniyle büyük üzüntü yaşayan vatandaşlar, ekmeğini Filistinli kardeşleriyle paylaşıyor

İsrail’in Filistin ve Gazze’de yaptığı katliamlara sivil toplum kuruluşları tepkilerini göstererek Filistin’i desteklerken, bazı esnaflar da bir günlük gelirlerini Filistinli kardeşleri için yardım etmek için ayırarak destek olmaya çalıştı.
Mevlana Caddesi üzerindeki İplikçi Camii yakınlarında kendi yaptığı tatlıları satan esnaf Eşref Tunç, dün sattığı tatlılardan elde ettiği paranın tamamını Filistin’deki kardeşlerine yardım için ayırarak örnek bir davranış sergiledi. Filistin’deki kardeşlerinin bombardıman altında olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Tatlıcı Eşref Tunç, “Filistinli Müslüman kardeşlerimiz, Siyonistlerin baskı ve şiddetlerine maruz kalırken biz de elbette ki burada rahat değiliz. Yaralarına bir nebze olsun merhem olabilmek ümidiyle bugünkü satışlarımdan elde edeceğim tüm parayı Filistin’e yardım için ayırdım” diye konuştu. Günlük ortalama 150 adet tatlı sattığını ifade eden Eşref Tunç, “Tatlıları, evde hanımımla birlikte üretip satarak geçimimizi sağlıyoruz. Tanesini 50 kuruşa sattığım tatlılar, Filistin’e yardım için olunca vatandaşlar tarafından da büyük rağbet gördü. Bizim halkımız yardımsever, bu nedenle 50 kuruş olan tatlıya daha fazla para ödeyenler oldu. Bu da beni daha çok yardım yapabileceğim için sevindirdi” dedi.
Tatlıcı Eşref Tunç, Konya esnafına da yardım kampanyaları yapma çağrısında bulunarak, “Konya halkı gerçekten çok yardım severdir. Ancak, kime ve nereye yardım edeceğini bilmediği için yardım yapmak isteyenler de yapamıyor. Diğer esnaf arkadaşlar da Filistinli kardeşlerimiz için yardım kampanyaları yaparlarsa, daha çok yardım toplanabilir” ifadelerini kullandı.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.