Ek ÖTV geliyor! Otomobil satın almak bu tarihte daha zor olacak

Ek ÖTV geliyor! Otomobil satın almak bu tarihte daha zor olacak

Türkiye'de sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında düşüş beklenirken çarpıcı açıklama uzman isimden geldi. Buna göre otomobil satın almak daha da zorlaşacak.

Türkiye'de milyonlarca insanın hayali çalışma hayatı boyunca 1 otomobil ve 1 ev satın almak. Birkaç yıl öncesine kadar bu çok zor bir şey değildi. Vatandaş ufak birikimlerini değerlendirerek otomobil satın alabiliyordu. Ev satın almak bile çok zor değildi.

otomobiller.jpg

Ancak son yıllarda değişen şartlar herkesin ekonomik yapısını vurdu. Dolar ve Euro'nun aşırı yükselişiyle otomobillere dev zamlar geldi. Bide vergilerdeki artışı işin içine katınca en ucuz sıfır otomobilin fiyatı bile 800 bin liraya dayandı. Alım gücü düşük olduğu için vatandaş bugün nasıl araç sahibi olurum diye kara kara düşünüyor.

ikinci-el.webp

FİYATLAR DÜŞECEK İDDİALARINA CEVAP

Bazı ekonomi uzmanları ikinci el araç piyasasında bir düşüş yaşanacağını iddia ediyordu. Söz konusu iddialara vatandaş sevindi. Ancak şimdi de uzman bir isim bunun gerçeği yansıtmadığını aktarıyor. Akademisyen Cem Özüak çarpıcı bir tahminde bulundu.

ikinci-el.jpg

EK ÖTV UYGULANABİLİR

Özüak, "Bundan sonra araba fiyatları dolar arttıkça daha da fazla artacak. Hatta araba fiyatları öyle bir artacak ki. Araba fiyatları dolardan daha da fazla artıyor bir de arabaların çoğu yurt dışından geldiği için çok büyük ihtimalle devlet hem vergi geliri sağlamak amacıyla hem de yurtdışından gelen bu araçları azaltmak için ÖTV düzenlemesi yapacak. İnsanlar tıpkı bugün ev alamadıkları gibi araba alacak para da bulamayacak" ifadelerini kullandı.

BU TARİHTE FİYATLAR YÜKSELEBİLİR

İddialara göre önümüzdeki aylardan itibaren dolar ve euro daha da yükselecek ve otomobil sahibi olmak zorlaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum