Ek MTV'yi ödemeyenler dikkat! Yeni dönem 12 saat sonra başlıyor

Ek MTV'yi ödemeyenler dikkat! Yeni dönem 12 saat sonra başlıyor

Türkiye genelinde Ek MTV'ye itiraz eden milyonlarca vatandaşa kötü haber geldi. 12 saat sonra yeni dönem başlıyor,

Türkiye genelinde vergi tahsilatlarında rekor kırıldı. En çok vergi tahsilatı yapılan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Vatandaş ağır vergi yükünden şikayetçi. Seçimden sonra ise vergiler daha da ağırlaştı. Akaryakıta 5 lira ek vergi zammı uygulandı. Deprem bölgesindeki yıkım gerekçe gösterildi ve Ek MTV kararı duyuruldu.

mtv-2.jpg

Yılda iki kez tahsil edilen Motorlu Taşıtlar Vergisi bu karar kapsamında tek sefere mahsus olmak üzere dört kez tahsil edilecek. İlk taksitler Ağustos ayının sonuna kadar ödendi. İkinci taksitler için ise son ödeme günü 30 Kasım olarak belirlendi. Bu kritik süreçte milyonlarca vatandaş kararın iptal edilmesi için itiraz etti.

mtv-1.jpg

Beklenen oldu ve iptal kararı çıkmadı. İlk taksidi ödemeyenler bu yüzden Ek MTV'yi faiziyle birlikte ödedi. Bugün ise ikinci taksit için son gün. 12 saat içinde Ek MTV borcunu ödemeyen vatandaşlar için yeni dönem başlıyor. Gece 12'den itibaren borcunu ödemeyenler faiziyle birlikte ödemek zorunda kalacak. Bu doğrultuda yetkililer vatandaşa borçlarını zamanında ödemesi hususunda uyarılarda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.