Ek MTV'nin iptaliyle ilgili yarın bu yaşanacak!

Ek MTV'nin iptaliyle ilgili yarın bu yaşanacak!

Türkiye'de ek MTV'nin iptal edilmesi gerektiğini düşünen vatandaşlara son dakika haberi. Ek MTV'nin iptaline ilişkin yarın bir karar alınacak mı? İşte detaylar...

Dünya genelindeki ülkelerin çoğunda çeşitli vergi sistemleri uygulanıyor. Devletlerin ayakta kalabilmesi için uygulanan vergiler ülkeden ülkeye değişkenlik gösteriyor. Bazı ülkelerde vergiler çok yüksekken bazılarında ise neredeyse yok hükmünde. Avrupa Birliği ise vergi noktasında çok dengeli bir tutum sergiliyor. Halkı yormayacak seviyede vergilerle devletlerin devamlılığı sağlanıyor.

ek-mtv-karari.webp

TÜRKİYE VERGİ YÜKÜNDE LİDER ÜLKE!

Türkiye vergilerin en yüksek olduğu ülkeler listesinde yer alıyor. Çok bilindik bir akıllı telefon vergisiz 20 bin lirayken vergili 35 bin liraya satılıyor. Bir telefondan bile 15 bin lira vergi alınabiliyor. Sıfır otomobillerde de durum farksız değil. Liste fiyatı 1 milyon lira olan otomobilin satış fiyat ise 2 milyon 500 bin lirayı bulabiliyor. Özel Tüketim Vergisi ve Katma Değer Vergisi eklenince ortaya bu sonuç çıkıyor.

EK MTV KARARI BU GEREKÇEYLE ALINDI

Otomobil sahiplerinin yılda iki kez ödediği MTV yani Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin miktarı da çok yüksek. Otomobilin yaşı ve motor hacmine göre değişkenlik gösteren MTV vatandaşın en büyük masrafları arasında yer alıyor. Son olarak hazinede bütçe açığı olduğu için ek MTV kararı alınmıştı. Bu karar göre otomobil ve ticari araç sahipleri yıl sonuna kadar iki taksit MTV daha ödeyecek. Yani normalde toplam 2 bin lira MTV ödeyen bir vatandaş bu yıl toplam 4 bin lira MTV ödemiş olacak.

ek-mtv-karari.jpg

VATANDAŞ SÖZ KONUSU VERGİYE TEPKİLİ

Milyonlarca araç sahibi bu karara tepki gösterdi. Ek MTV kararının iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesine başvuru yapıldı. Söz konusu başvurunun ise sonucu henüz belli olmadı. Ek MTV'Yİ ödemeyen vatandaşlar kesin kararın ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

EK MTV'NİN İPTALİ YARIN NETLEŞECEK Mİ?

Ek MTV'nin iptaliyle ilgili yarın dikkat çeken bir gelişme yaşanacak. Bu hafta Anayasa Mahkemesi'nin yarın ve çarşamba günü genel kurul için toplanacağı öğrenildi. Görüşülecek gündem maddeleri arasında Ek MTV'nin ise olmadığı söyleniyor. Yani Ek MTV'nin iptaline ilişkin karar bekleyenlere kötü haber verilmiş oldu. Kesin kararın ne zaman açıklanacağı ise henüz bilinmiyor.