Ek MTV'de tahmin edilen oldu! 2024 yılında karar net

Ek MTV'de tahmin edilen oldu! 2024 yılında karar net

Türkiye'de ek MTV kararına itiraz eden milyonlarca araç sahibi bu haberi bekliyordu. 2024 yılında ek MTV tahsil edilecek mi? İşte alınan yeni karar.

Türkiye'de vergi yükü arttıkça vatandaşın durumu kötüleşiyor. Ekonomik krizin etkileriyle vatandaşın alım gücü düşüyor. Vergi yükünün en ağır olduğu ülkeler listesinde yer alan Türkiye'de vatandaş kara kara düşünüyor.

Seçimlerden sonra en çok tepki çeken karar olarak akaryakıta 5 lira vergi zammı gösterildi. Daha sonra ise motorlu taşıtlar vergisinde taksit sayısı yıllık 4'e çıkarıldı. Ek MTV kapsamında vatandaş 2 taksit daha ödeme yaptı.

simsek.jpeg

Tek sefere mahsus olduğu söylense de bazı uzmanlara göre ek MTV kalıcı olacak. Bu duruma ilişkin aydınlatıcı açıklamayı ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptı. Ülkedeki vatandaşları bunaltan enflasyon ve ek vergiler hakkında bilgilendirmeler yapan Mehmet Şimşek geçiş döneminde olduğumuz ve bu dönemin 2024 yılının yarısından sonra düşüş dönemine geçeceğini aktardı.

Şimşek, "Tekrar vergilerde bu şekilde bir artış olur mu?", "2024’te yine ek bir MTV artışı yapılacak mı?" şeklindeki sorularına "Hayır" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
104 Yorum