Ek MTV kararı açıklanıyor! İşte gündeme damga vuran detaylar

Ek MTV kararı açıklanıyor! İşte gündeme damga vuran detaylar

Türkiye'de milyonlarca araç sahibinin merak ettiği Ek MTV iptaliyle ilgili karar açıklanıyor. İşte gündeme damga vuran detaylar

Milyonlarca araç sahibi Ek MTV kararına sert tepki gösterdi. Ek MTV'nin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılırken sonuç merak ediliyor. Ek MTV ile ilgili gündeme damga vuran detaylar ortaya çıktı. Anayasa Mahkemesi ( AYM), ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören düzenlemenin iptali talebini bugün görüşecek.

İPTAL EDİLECEĞİNİ DÜŞÜNENLER EK MTV'Yİ ÖDEMEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP), ek MTV'nin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle AYM'ye başvurmuştu. Düzenleme, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerine karşı 2023 yılında araç sahiplerinden bir defalık ek MTV alınmasını öngörüyordu. Ağustos ve kasım aylarında iki eşit taksit halinde ödenen ek MTV'nin ilk taksidini araç sahiplerinin yüzde 87'si ödemiş, yüzde 13'lük bir kesim ise düzenlemenin iptal edileceğini düşünerek ödeme yapmamıştı.

ek-mtv.webp

6 EYLÜL DETAYI ÇOK ÖNEMLİ

Vergi Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran, AYM'nin ek MTV'yi iptal etmesi durumunda dava açan mükelleflerin paralarını geri alabileceğini belirtti. Başaran, eğer 6 Eylül'e kadar dava açılmış ve ödeme yapılmışsa Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı sonrasında yapılan ödemelerin faiziyle geri verileceğini ifade etti.

mtv.jpg

DAVA AÇMAYANLAR PARASINI GERİ ALAMAYACAK

Ödeme yapmış ancak dava açmamış olanların paralarını geri alamayacağının altını çizen Başaran, bu kişilerin ödemeyi yaparak mevcut hukuki düzenlemeyi kabul etmiş sayılacaklarını söyledi. Ödemeyi yapmayanların ise Anayasa Mahkemesi kararı açıklanmadan önce vergi dairesinden ödeme yaparak arından hemen dava açmaları gerektiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum