Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz

Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz

ÖĞDER Konya Şubesi’ne yeniden başkan seçilen Yavuz Aydın, “Fullbright eğitim komisyonunu bizim üzerimizdeki eğitim planlamaları önümüze koyuyor, biz de bunları yavrularımıza aktarıyorsak, aynı sonuç çıkar. Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz” dedi

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Konya Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Şube binasında düzenlenen genel kurula dernek üyeleri, ÖĞDER Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkanı Erdal Bilir, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, ÖĞDER Şube Başkanı Yavuz Aydın ve davetliler katıldı. Programda konuşan ÖĞDER Şube Başkanı Yavuz Aydın, “İki dönemdir beraber çalıştığım çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şube olarak faaliyetlerimizi düzenli olarak yaptık. Adı üstünde Şuurlu Öğretmenler Derneği’yiz. Erbakan Hocamızı rahmetle anıyoruz. Ne yaparsak yapalım, hangi amelleri işlersek işleyelim şuur yoksa, kime yarıyor, kim yaptırıyor, onu bilemeyiz. İslamsız saadet olmaz. İkinci olarak şuurlu insan olmamız lazım. Şuurlu olmak da yetmez, o şuurun gerektirdiği amelleri icra edeceksin. Bu hepimizin üzerinde bir farizadır” dedi.

yavuz-aydin-(3)_880x440.jpg

HEP AH VAH EDİYORUZ

“Biz eğitimciyiz, muhatabımız, Allah’ın emaneti nesillerimizdir” diyen Aydın, şöyle konuştu: “Eğer bu nesle, Allah’ın emirlerini koyamıyorsak, ne yaldızlı cümleler, ne bakanların değişmesi, plan program değişimi, modeller, netice getirmiyor. Aksi neticeleri ortaya getiriyor. Bugünkü imkanlar geçmişten kat kat fazladır. Bugün çocuklarımızın eline verdiğimiz teknolojik imkanlar, materyaller mükemmel bir imkan sunuyor. Bu imkanlar milletimizin kendi kazancından oluşan bütçelerden harcanıyor. Bir milyonluk bir eğitimci kitlemiz var. İlk ve orta öğretimde 18 milyona yakın bir evladımızı eğitmeye çalışıyoruz. İdarecilerden öğretmenlere kadar sorumluluk üzerimizde. Sosyal hayata, topluma baktığımızda, ‘Hamdolsun böyle iyi bir nesil yetiştirmişiz’ diyeceğiz bir durum yok maalesef. Hep ah vah ediyoruz. Bu kadar üzerinde durulmasına rağmen bu neden böyle? Biz ÖĞDER olarak yanlışları ortaya defalarca koyduk. Yetkililere kitapçık olarak takdim ettik. Vebali onlara devrettik. Hep söylüyoruz 1920’lerden başlayan John Davy’li eğitim modeli, 1950’lerden başlayan Fullbright eğitim komisyonunu bizim üzerimizdeki eğitim planlamaları önümüze konuyor, biz de bunları yavrularımıza aktarıyorsak, ister bunu sosyal demokrat biri yapsın, ister dindar biri yapsın, aynı sonuç çıkar. Sonuç değişmez. Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. 100 yanlış bir doğru etmez.Bizim hepimizin bir araya gelerek bize emanet edilen gençlerimize sahip çıkmamız lazım. Üniversite mezunları yığılmış, iş bulamıyorlar. allah rızası için şu yönlendirme eğitimini yapın. Kesintisiz eğitimle çocuk okula başlıyor, 25 yaşına kadar çıkmıyor. Hepsi şuurlu bir eğitime dayanıyor. Buna ihtiyacımız var. ”

erdal-bilir-(4)_880x440.jpg

İYİ İNSANLAR YETİŞTİRMİYORUZ.

ÖĞDER Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkanı Erdal Bilir de konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kongremiz hayırlara vesile olsun. ÖĞDER 2005 yılında rahmetli Erbakan Hocamızın tavsiyesi ile kurulmuştur. o günden bu güne canla başla çalışıyoruz. Ülke genelinde 60 civarında şu ile çalışıyoruz. Dünya ve ahiret saadetinin İslam’da olduğunun şuurunda olduğunun bilincinde bir eğitimciler birliğiyiz. Gençlerimizi iyi bir şekilde yetiştirmenin gayretindeyiz. Manevi sorumluluğun farkındayız. İnsan yetiştirmek, ülkeler fethetmekten daha zordur. İyi insanlar yetiştirmiyoruz. Batıcı bir sistem var. Milli bir eğitim sistemimiz yok. Özümüze, dönmeli, milli bir eğitim sistemine geçmeliyiz. Fillbright komisyonundan, AB normlarının tesirinden kurtararak, milli ve manevi bir sistem hale gelebiliriz.”

Genel Kurul sonucu Yavuz Aydın yeniden şube başkanlığına seçildi.

HÂLİD ŞEN

img_2168_880x440.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.