EGM’den ‘kurbanlık   Alışverişi’ uyarısı!

EGM’den ‘kurbanlık Alışverişi’ uyarısı!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık alışverişi sırasında vatandaşların dolandırıcılar tarafından mağduriyet yaşamamaları için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Söz konusu açıklamada, geçmiş yıllarda yaşanan dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına ilişkin bilgiler de paylaşılarak bu tarz mağduriyetlerin önlenmesi için tavsiyelerde bulunuldu.

KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

EGM tarafından yapılan yazılı açıklamada kurbanlık alışverişinde dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralandı: "Kurbanlık alışverişinizi, mümkün olduğunca belediyeler tarafından belirlenmiş hayvan pazarlarında satış için izin almış ve yer verilmiş olan kişilerle yapın.

İnternet üzerinden bedelinin çok altında kurbanlık satışı yapan sitelerden alışveriş yapmayın. Gerçek satıcı gibi davranan dolandırıcılara karşı dikkatli olun. Satışı yapılan hayvanı görmediğiniz halde, parayı sizden alarak kurbanlık hayvanı ikametinize getireceğini söyleyen kişilere inanmayın. Satıcının size verdiği telefon numarasının doğru olup olmadığını, numarayı aldığınız anda arayarak kontrol edin. Kurban satış yerlerinde para akışının yoğun olmasından dolayı yankesicilik, kapkaç, dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı bulunun. Alışveriş esnasında büyükbaş hayvan alırken, bu hayvana ait pasaporta, küçükbaş hayvanın kulak küpesine dikkat edin. Kurban kesildikten sonra hayvanın sağlıksız çıkması halinde ilgili Belediye Başkanlığına giderek tutanak tutturun. Ya da sağlıksız hayvanın fotoğraf ve videosunu çekerek durumu kayıt altına aldıktan sonra Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunabilirsiniz. Her türlü şüpheli durumu, zaman kaybetmeden 112 acil durum hattını arayarak polise bildirin."

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.