Eğitimde zihniyet değişikliği şart

Eğitimde zihniyet değişikliği şart

Yeni Eğitim Yasa Tasarısının TBMM alt komisyonundan geçmesinin ardından yazılı açıklama yapan Her Yerde Adalet Platformu Sözcüsü Avukat Özkan Öztürk, eğitim sisteminin ruhunu kaybettiğini iddia etti

Yeni Eğitim Yasa Tasarısı’nın TBMM alt komisyonundan geçmesinin ardından yazılı açıklama yapan Her Yerde Adalet Platformu Sözcüsü Avukat Özkan Öztürk, eğitim sisteminin ruhunu kaybettiğini iddia etti.

28 Şubat post modern darbesinin ürünü olan 8 yıllık kesintisiz eğitim modeli ile çocukların ve gençlerin tek tipleştirilmeye çalışıldığını söyleyen Özkan Öztürk, “Bu kesintisiz eğitim modeli ile düşünmeyen, sorgulamayan, okumayan ve en önemlisi de kendi öz değerlerine yabancı bir nesil yetiştirmiştir. Yani mevcut eğitim sistemi maalesef ruhunu kaybetmiştir. Bize göre, ruhunu kaybeden bir nesil geleceğini de kaybetmeye mahkûmdur. Yeniden güçlü ve büyük bir ülke olmak için kendi kültürel değerleriyle barışık bir nesil yetiştirmek zorundayız. Eğitimin nitelikli bir hal alması için ciddi manada bir zihniyet değişimine ihtiyacımız vardır. Bu kapsamda Meclis alt komisyonundan geçen eğitim modeli de o cahillik dönemini sona erdiren, çoğulcu ve özgürlükçü bir modeldir. Şayet uluslararası alanda ekonomik, sosyal, siyasal konularda güçlü bir ülke olmak istiyorsak stratejik bir öneme sahip eğitim gibi konulara ideolojik takıntılar ile bakmamalıyız” dedi.

Darbe döneminde çıkan her yasa gibi mevcut kesintisiz eğitim yasasının da başta eğitime, çocuklara, gençlere ve ekonomiye büyük bir darbe vurduğunu söyleyen Özkan Öztürk, “Dün başörtülü üniversite öğrencilerin çığlıklarına kulaklarını tıkayanların ve onlara yaşam alanı tanımayanların, bunlar yetmiyormuş gibi meslek lisesi mezunlarını katsayı eşitsizliğine tabi tutanların eğitim konusunda söyleyecekleri bir söz yoktur. CHP’nin ve onun sivil uzantılarının eğitim konusunda söyleyeceklerine aziz milletimiz itibar etmeyecektir. Sonuç olarak Meclis alt komisyonundan geçen yeni yasa teklifi toplumsal barışa ve devlet millet kaynaşmasına hizmet edeceğine inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.