Eğitimde yaz saati krizi çözüm bekliyor! Öğrenciler karanlıkta okula gidiyor!

Eğitimde yaz saati krizi çözüm bekliyor! Öğrenciler karanlıkta okula gidiyor!

Öğrencilerin gün aydınlanmadan uyanıp okula gitmesinin yanlış olduğunu dile getiren Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, “Bu durum çocuklarımızın hem biyolojisini bozuyor hem de güvenlik sorunu oluşturuyor” görüşünü savundu

Gün ışığından daha fazla yararlanmak ve elektrik enerjisinin aydınlatmada kullanılan miktarından tasarruf etmek amacıyla 26 Mart 2016'dan itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlayan yaz saati uygulaması, 8 yıldır kesintisiz bir şekilde devam ettiriliyor. Kalıcı hale gelen bu uygulama; öğretmenleri, öğrencileri ve velileri rahatsız ediyor. Sabahçı grup öğrenciler, hafta içi gün aydınlanmadan uyanıyor, uykulu bir şekilde okula gidiyor. Çocukların özellikle ilk iki dersi uykulu geçerken, verimlilikleri de hayli azalıyor.

GÜVENLİK SORUNU DA OLUŞTURUYOR!

Yine birçok öğrenci sabahın erken saatinde kendi imkânlarıyla okula gitmek zorunda kaldığı için başıboş köpek sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Okuldan çıktıktan sonra eve giden öğrenciler günü verimli geçirmek yerine, erken uyandığı için uykusunu almayı tercih ediyor. Uzmanlar, kalıcı yaz saati uygulamasının hem çocukların biyolojisini bozduğunu hem de güvenlik açığı oluşturduğunu ifade ediyor.

SABAH 6'DA UYANMAK ÇOCUĞUN BİYOLOJİSİNE TERS

Çocukların biyolojik bir saatinin varlığına dikkat çeken Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, öğrencilerin sabahın 6'sında uyanıp, 07.10'da okula başlamasının bu biyolojik saate aykırı olduğuna vurgu yaptı. Sadece öğrencilerin değil, öğretmenlerin de zorlandığını söyleyen Başkan Ertuğrul, “Gün doğmadan okulların ışıkları yanıyor. Her veli çocuğunu servisle okula gönderemiyor. Her veli çocuğunu kendi imkânlarıyla da okula bırakamıyor. Anne ve babalar bugün beslenme çantasını yeterince dolduramıyor, çocuklarını nasıl servise verebilsin? Çocuğunu servise veremeyen, kendisi okula bırakamayan velilerimiz kaygılı. Bu konuda bir güvenlik açığı var. Özellikle başıboş köpekler çocuklarımız için risk teşkil ediyor” şeklinde konuştu.

İLK İKİ DERSİ ÇOCUKLAR UYKULU BİTİRİYOR!

Sabahın erken saatinde çocukların özellikle ilk iki dersi uykulu geçirdiğini dile getiren Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, daha sonra şunları kaydetti: “Çocuklarımız sabah çok erken kalktığı için ilk iki ders alıcı durumunda olamıyor. Bu durum haftanın 5 günü yaşanıyor. Çok basit bir imzayla bu yanlıştan dönülebilir. Velilerin de öğrencilerin de öğretmenlerin de bu konuda talebi var. Bu çocuklar işçi değil ya öğrenci. Öğrencileri de çocukları da kaygılandırmanın bir mantığı yok ama hala yanlışta direniyorlar. Kafamızda acabalar var. Kim zengin edilmek isteniyor kalıcı yaz saati uygulamasıyla?”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum