Eğitimde seferberlik

Eğitimde seferberlik

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, "Cumhurbaşkanlığı tarafından milli seferberlik ilan edildi. Bu seferberliğin en büyüğü eğitim ve bilim üzerinedir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Genel Müdürlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında "Eğitim İşbirliği Protokolü" imza töreni düzenlendi. Törene, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Mürdürü Ercan Türk, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve çok sayıda fen lisesi öğrencisi katıldı.

DÜŞÜNEN BİR NESİL OLUŞTURACAĞIZ

Açılış konuşmasında kürsüye çıkan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Konya Bilim Merkezi'nin hem Konya için hem de Türkiye için büyük bir şans olduğunu belirtti. Bilim merkezini en verimli biçimde öğrencilerin kullanacağını belirten Kurt, "Konya'nın şansı olan  Konya Bilim Merkezi'ni Türkiye'nin şansı yapmak için buradayız. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı tarafından seferberliği ilan edildi. Bu seferberliğin en büyüğü eğitim ve bilim üzerinedir. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'nın çok ciddi çalışmaları var. Düşünen ve bilinçli bir toplum için elimizden geleni yapacağız" dedi.

BİLİM MERKEZİNİN SAHİBİ ÖĞRENCİLERDİR

Konya Bilim Merkezi'nin Türkiye'deki ilk bilim merkezi olmasının gururunu yaşadığını söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Konya Bilim Merkezi'nin asıl sahibi öğrencilerdir. Özellikle fen lisesi öğrencilerinin bu merkezden faydalanmasıyla bilim merkezi daha verimli hale gelecektir. Bu imza töreniyle birlikte ile birlikte Türkiye çapında bilim dalında verim almış olacağız. Öğrencinin olduğu yerde ilerleme vardır. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bilime yönelik çok sayıda çalışmalarımız olacak. Protokolün Türkiye ve Konya için hayırlı olmasını temenni ederim" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Mürdürü Ercan Türk de eğitimin okuyarak ve farkında olarak gelişeceğini belirterek, "Bir öğrenci derslerine çalışmasının yanısıra okumalı ve gündemi takip etmelidir. Eğitimin gelişmesi bilinçlenmekle beraber ilerler"dedi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya Büyükşehir Belediyesi'yle imzaladığı protokol çerçevesinde öğrencilerin 2013 yılından beri bilim merkezini ziyaret ettiğini ve faydalandığını söyledi. Gürsoy,"Öğrencilerin ziyaret masraflarını Büyükşehir Belediye karşılıyor. Öğrencilerimize belediyenin verdiği destek çok büyük. Bu desteğin boş çıkmaması için en büyük görev öğrencilere düşüyor. Çalışamayız, yapamayız diyerek kolay yola kaçılmamalı. Yeni nesil öğrencilerimize güvenimiz tam" şeklinde konuştu.

İmza töreni  Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt ve  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in protokolü imzalamasıyla son buldu.

TOLGA PARLAK/HAMDİ BUĞUR merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.