Eğitimde gerçekten hiçbir politikamız yok!
Milli Eğitim'de isimler ve sistem değişiyor ancak sorunlar her geçen gün daha da artıyor. Son olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Kasım ayının sonu gibi veya aralık ayında müfredat değişikliği, program değişikliğini paylaşmış olacağız" dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin; ilkokul, ortaokul ve liselerdeki konular hakkında “Bunları sadeleştirmek veya çıkartmak üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Kasım ayının sonu gibi veya aralık ayında müfredat değişikliği, program değişikliği paylaşmış olacağız” ifadelerini kullandı. Bu karar, tartışmaları da beraberinde getirdi.
İDARECİ DE ÖĞRETMEN DE ÖĞRENCİLER DE BU SİSTEMDEN MUTSUZ
Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, eğitim sisteminin yapboz tahtasına döndüğünü ifade etti. Ertuğrul, Milli Eğitim Bakanlığında eğitimci birini görmek istediklerini dile getirdi. Sistemsel olarak alınacak her kararda eğitimcilere ve bu işin tozunu yutmuş öğretmenlere fikir danışılmasını istediklerini aktaran Ertuğrul, “Çünkü bu işin olan biziz. Çocuklarımızla, velilerimizle içli dışlı olan, sorunları ve çözüm önerilerini bilen biziz. Bu işler böyle çözülmez. Öğretmen de idareci de öğrenci de bu sistemden mutsuz. Her yıl bir şeyler değişiyor. Ders koyuyorlar, müfredatı olmuyor. Ders koyuyorlar kitap olmuyor. Neden Türkiye'de böyle kritik kararlar bir günde alınan kararla hemen değiştiriliyor? Gerçekten bazı şeyleri anlayabilmek çok zor” şeklinde konuştu.
EĞİTİMDE GERÇEKTEN BİR POLİTİKAMIZ YOK
Yeni müfredat değişiminin öğretmenlere danışılmadan alınan bir karar olduğunu ve fayda getirmeyeceğini belirten Başkan Ertuğrul, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dersi okutan biziz. Diyoruz, kitaplar ağır, konular fazla. Bir meslek lisesinde neden edebiyat dersi 5 saat olur? Neden çocuklara daha fazla uygulamalı ders konulmaz? Eğitimde gerçekten bir politikamız yok. Böyle oluncada hangi karar alınırsa alınsın fayda sağlamıyor. Türkiye'de tamamen sınav odaklı bir eğitim sistemi var. Sınavlar, normal şartlarda başarıyı ölçer. Biz de ise tam tersi, başarısızlığı ölçme üzerine bir sınav sistemi kurulu. Önemli olan okulun çocuğa hayatı öğretmesidir. Biz ise eğitimi bıraktık, çocuğun tamamen testte kaç doğru ve yanlış yaptığına odaklandık. Fuzuli yapılan sınavlar da var. Yarına dair kaygısı olmayan ve mutlu çocuklar yetiştirmek istiyoruz biz. Sistemin de bunun üzerine kurulmasını arzu ediyoruz.”
EMRE ÖZGÜL
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.