Eğitimde batı anlayışı hakim

Eğitimde batı anlayışı hakim

28 Şubattan bu yana değişen hiçbir şeyin olmadığını ifade eden Ahmet Bayam, yine batıcı ve sekuler bir anlayışın ürünü olan eğitim anlayışının getirilmeye çalışıldığını söyledi

28 Şubat’tan bu yana değişen hiçbir şeyin olmadığını ifade eden Ahmet Bayam, yine batıcı ve sekuler bir anlayışın ürünü olan eğitim anlayışının getirilmeye çalışıldığını söyledi.

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 234. hafta basın açıklamasını yaptı. Kayalıpark’taki açıklamada 28 Şubat sürecine ve eğitime getirilen 4+4+4 uygulamasına değinildi. Platform adına konuşan Ahmet Bayam, 28 Şubat’tan bu yana değişen hiçbir şeyin olmadığını ifade ederek, yine batıcı ve sekuler bir anlayışın ürünü olan eğitim anlayışının getirilmeye çalışıldığını söyledi.

4+4+4 BEKLENTİLERİ KARŞILAMIYOR

“28 Şubat'çıların neredeyse başarılı oldukları tek alan eğitim alanıydı. 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulamasıyla engellemek istediklerini engellemiş, yapmak istediklerini de kendilerince başarmışlardı” diyen Bayam, “15 yıldır 28 Şubat'ın hedeflerine uygun bir nesil yetiştirmişlerdi. Kamu vicdanı işlemiş oldukları bu büyük cürümden dolayı 28 Şubat'çıları hiçbir suretle affetmeyecektir. Ülke gündeminin yeni konusu yine bir eğitim meselesidir. Çokça tartışılan 4+4+4 eğitim uygulama tasarısı ilk gündeme getirildiği şartlarda halkımızın beklentilerini karşılamasa da nefes alma imkânları sağlayacağını umulmuştu. Fakat süreç ilerledikçe dağın fare doğurduğu görülmektedir. Bu tasarı ne Kemalist dayatmaya ne ideolojik eğitime ne sekuler eğitim anlayışına ne de pozitivist bilgilenmeye yönelik tek bir iyileştirmenin olmadığını görmekteyiz. Yani bu yasa tasarısı eğitim anlayışında hiçbir değişiklik yapmayıp, halkımızı rahatsız olduğu bu sisteme fazladan bir 4 yıl daha eklemektedir” ifadelerini kullandı. Bu uygulamayı savunanların da muhalefet edenlerin de olayın bu yönü üzerinden hiç konuşmaya yanaşmadığını dile getiren Bayam, “İster kesintili ister kesintisiz olsun bu temel anlayış değişmedikçe 28 Şubat'çıların ruhu ve etkisi hala var olmaya devam edecek hatta eğitimde süresi uzamış olacaktır. Yeni uygulama 4+4+4 veya başka matematiksel sıralamaların hangisiyle olursa olsun özde bir değişiklik arz etmiyorsa eskisinin ziyadelisi olur. Evde eğitim ve açık öğretim gibi halkın nefes almasını sağlayacak öğretim ve eğitim modelleri de bu tasarıdan çıkartılırsa geriye kalan 28 Şubat'çıların 8 yıllık kesintisiz eğitiminin arttırılmış kesintili hali kalır” dedi.

Suriye’de yaşanan olaylara da değinen Bayam, şunları kaydetti: “İslam topraklarının işgalcilerinin Suriye'de muhalifleri desteklemesi ve onların oluşturduğu konseyi bir an önce tanıması hem konsey hakkında hem de bu konseyin Suriye halkı ile ilişkileri hususunda şüpheler oluşturmaktadır. Bize daha önceden de seyrettirilen bu oyun tekrar sahnelenmekte ve umutlarımız gasp edilip kendi cellatlarımıza aşık hale mi getirilmekteyiz? Suriye halkının hak üzere olan taleplerinin yanında olduğumuzu yineliyor fakat Suriye ulusal konseyine ve onu destekleyen batılılara ve onların Suriye üzerindeki hesaplarına da karşı olduğumuzu daha yüksek bir sesle söylüyoruz.”

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.