Eğitim Sendikaları, Yönetici Atamalarına Ortak Tepki

Eğitim Sendikaları, Yönetici Atamalarına Ortak Tepki

Şanlıurfa’da bir araya gelen 4 eğitim sendikası Milli Eğitim’deki yönetici atamalarına ortak tepki gösterdi. Atamalarda, liyakat yerine yandaşlığın esas alındığına vurgu yapan sendikalar, haklarını yargı yolu ile savunacaklarını açıkladı....

Şanlıurfa’da bir araya gelen 4 eğitim sendikası Milli Eğitim’deki yönetici atamalarına ortak tepki gösterdi. Atamalarda, liyakat yerine yandaşlığın esas alındığına vurgu yapan sendikalar, haklarını yargı yolu ile savunacaklarını açıkladı.

Aktif Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Özgür Eğitim Sen’in aralarında bulunduğu eğitim sendikaları bir araya gelerek yönetici adama usulüne ortak tepki gösterdi. Ortak basın açıklamasında sendika başkanları, MEB’in düzenlediği sınavlar, görevden alma ve yönetici atamasında büyük hukuksuzlukların yapıldığını ileri sürdü. Basın açıklamasında söz alan Eğitim Sen Şube Başkanı Hikmet Karakuş, son olarak çıkarılan MEB’in yöneticilik ile ilgili atama yönetmenliği ile Türkiye genelinde 76 bin idarecinin görevden alındığını belirtti. Karakuş, “Milli Eğitim Müdürümüz Metin İnci buradan kendisine sesleniyorum o makamı boşuna işgal ediyor. Yasaların verdiği hiçbir görevi hiçbir yetkiyi kullanmamaktadır. AKP, Milli Eğitimde kendi paralel devletini oluşturmaktadır. Atamalar malum sendika tarafından yapılıyor. İdareci atama komisyon üyeleri hepsi aynı sendikanın üyeleridir. Türkiye genelinde bizim 7 bin idarecimiz görevden alındı. Ayrımcılığın yapılmadığını söylüyorlar ama 7 bin idarecimizi görevden aldılar. 28 Şubat’ta bile hiçbir idarecimiz görevden alınmadı.” dedi.

“ÖĞRETMENLERİMİZ TEHDİT EDİLİYOR”

Aktif Sen İl Temsilcisi Osman Çakmak ise öğretmenlerin tehdit edilerek yandaş olmayan sendikalardan istifa etmeye zorlandığını ileri sürdü. Okulların tek tek dolaşılıp öğretmenlerin tehdit edildiğini belirten Başkan Çakmak, “Malum sendika tarafından stajyer öğretmenimizi bile tehdit ediyor. ‘Bizden olmazsanız stajerliğiniz kalkmaz’, makam sahibi üyelerimize; ‘bize üye olmazsanız makamınızdan olursunuz.’ diyorlar. Ölü, yandaş sendikalarına tam puan veriliyor. 100 puan almak için ölmek mi gerekiyor?” diye sordu.

Eğitimcilerin tüm emeklerinin bir çırpıda yok edildiğini, 20-25 yıllık tecrübelerinin hiçe sayıldığını vurgulayan Çakmak, “Eğitimde tarihin en büyük tasfiye operasyonu ve siyasal kadrolaşma girişimi ile karşı karşıya olduğumuz anlaşılmaktadır. Objektiflikten yoksun bu süreci dava konusu yapıp, ilgili mahkemelere götürme konusunda sendikal sorumluluğumuzu yerine getirip, davaların takibini yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

Özgür Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulgani Demir ise liyakat esasına dikkat çekti. ALS’ye benzer bir sınav ile atamaların yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Okul yöneticisinin okul kalitesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu savunan başkan, yetersiz müdürün, okul eğitimini olumsuz etkileyeceğini aktardı.

Eğitim-İş Başkanı Ramazan Kocaoğlu da bu kadar öğrencinin geleceğinin kararma ihtimalinin olduğunu dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.