Eğitim-sen'den İlginç Arapça Pankart: Biz Size Müdür Olamazsınız Demedik Ki

Eğitim-sen'den İlginç Arapça Pankart: Biz Size Müdür Olamazsınız Demedik Ki

KESK'e bağlı Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi üyeleri, TEOG yerleştirmeleri ve okul yöneticileri değerlendirme sürecinde yaşanan adaletsizlikleri protesto etti. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri, slogan atıp...

KESK'e bağlı Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi üyeleri, TEOG yerleştirmeleri ve okul yöneticileri değerlendirme sürecinde yaşanan adaletsizlikleri protesto etti. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri, slogan atıp basın açıklaması yaptı. Sendika üyelerinin taşıdığı döviz ve resimler dikkat çekti. Arapça, 'Biz size müdür olamazsınız demedik ki' yazılı döviz ilgi odağı oldu.

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, Milli Eğitim'de yaşanan müdür atamaları, TEOG yerleştirme sonuçları, öğretmen atamaları, özel okullara verilen eğitim desteği konularında açıklamalarda bulundu. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki açıklamaya KESK Şubeler Platformu üyeleri de destek verdi.

Burada konuşan Şube Başkanı Bulut, TEOG ile öğrenciler meslek lisesi, imam hatip ve açık liseye mahkûm edildiğini söyledi. TEOG yerleştirmeleri sürecinde defalarca uyarmalarına rağmen göz göre göre yapılan yanlışların sonucunda çok sayıda öğrencinin hiç gitmek istemeyeceği bir lise türüne otomatik olarak yerleştirildiğini belirterek, "TEOG'da tercih yapmayan 134 bin öğrenciden 94 binin meslek, 40 binin imam hatip liselerine otomatik olarak yerleştirilmiş olması MEB'in dayatmacı politikalarının son örneği olmuştur. MEB, önce tercih yapmayan öğrencilerin adreslerine en yakın okula yerleştirileceklerini açıklamış, ancak bazı illerde öğrencilerin evlerinden 100 km, hatta 120 km uzaklıktaki okullara yerleştirildiği görülmüştür. Kaydı otomatik olarak imam hatip liselerine yapılan öğrencilerin içinde gayri Müslim öğrencilerin bulunması, sorunun ne kadar ciddiyetle ele alındığının göstergesidir." dedi.

Müdür atamalarında yaşanan adaletsizliklere de değinen Bulut, 7 bin okul müdürünün büyük bölümünün siyasi gerekçelerle resmen tasfiye edildiğine dikkat çekti. Milli Eğitim Baknalığı'nın yıllardır eğitim kurumlarını şirket gibi yönetip, okulları ticari işletme haline getirdiğini savunan Bulut, "Başta Eğitim-Sen üyesi okul müdürleri olmak üzere, bugüne kadar eğitimde yaşanan piyasa merkezli dönüşüm sürecinin karşısında engel olarak gördüğü okul müdürlerini tek tek tespit ederek görevden almıştır. Eğitim yöneticileri değerlendirme sonuçlarına göre görevden alınan ve görev süresi uzatılan okul müdürlerinin sendikal aidiyetine bakıldığında, tarihin en büyük siyasal kadrolaşma hareketi ile karşı karşıya olduğumuz anlaşılmaktadır. Başından sonuna siyasal kadrolaşma operasyonu olarak gerçekleştirilen eğitim yöneticilerinin değerlendirilmesi ve görevlendirilmesi uygulamaları, hukuktan, adaletten ve objektiflikten yoksundur. MEB okul müdürlerin değerlendirilmesi sürecinde çok sayıda okulda 'adrese teslim' görevlendirmeler yaparak, bir kez daha siyasi iktidarın en stratejik kurumu olduğunu göstermiştir." diye konuştu.

Özel okullara verilecek olan eğitim desteğine yönelik eleştirilerde bulunan Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı, şöyle devam etti: "Özel okullara gidecek olan 250 bin öğrenciye toplam 800 milyon liralık destek verileceği açıklandı. Okul öncesine 24 bin 342, ilkokula 54 bin 220, ortaokula 61 bin 339, ortaöğretim kurumlarına 40 bin 736 öğrenci olmak üzere toplam 180 bin 637 öğrencinin gideceği 4001 özel okula devlet tarafından öğrenci sayısı kadar kaynak aktarılacaktır. Öğrenci başına özel okullara yapılacak ödemeler 2 bin 500 ile 5 bin 500 lira arasında değişmektedir. 12 yıldır, devlet okulları sorunları ile baş başa bırakılırken, her fırsatta özel okullara yönelik teşvik politikaları uygulanmıştır. Bugüne kadar özel okullara vergi teşvikleri ve çeşitli kalemlerde indirimler yapılmış, devlet okullarının talepleri dikkate alınmazken, özel okulların istekleri hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından anında yerine getirilmiştir. Halktan toplanan vergilerin özel okullara öğrenim desteği adı altında aktarılması, her şeyden önce herkese eşit ve parasız eğitim hakkının ihlali anlamına gelmektedir. Bu uygulamanın, eğitimde adaletsizliklerin ve eşitsizliklerin derinleşmesinden başka bir sonucu yoktur."

Basın açıklamasında sık sık slogan atan sendika üyelerinin taşıdığı ilginç döviz ve resimler de göze çarptı. Arapça, "Biz size müdür olamazsınız demedik ki" yazılı döviz dikkat çekti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.