Eğitim Sen Aydın Şubesi Üyeleri Meb’i Protesto Etti

Eğitim Sen Aydın Şubesi Üyeleri Meb’i Protesto Etti

Aydın’da Eğitim Sen üyesi bir grup öğretmen, müdür atamaları ve son günlerde eğitim alanında yaşanan gelişmeleri protesto ederek bir günlüğüne iş bıraktı. Şube binası önünde toplanan sendika üyeleri, Gençlik Caddesi güzergâhından...

Aydın’da Eğitim Sen üyesi bir grup öğretmen, müdür atamaları ve son günlerde eğitim alanında yaşanan gelişmeleri protesto ederek bir günlüğüne iş bıraktı. Şube binası önünde toplanan sendika üyeleri, Gençlik Caddesi güzergâhından okullar bölgesine kadar yürüdü. Ellerindeki afişler ve attıkları sloganlarla müdür atamaları ve son günlerde eğitim alanında yaşanan gelişmelere tepki gösterdiler.

Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, yaptığı açıklamada, “Eğitimde yükseköğretim alanında bugüne kadar yapılan bütün yasal düzenlemeler, hayata geçirilen fiili uygulamalar sadece eğitim sistemini değil çocuklarımızın, velilerimizin ve bütün toplumun geleceğini ipotek altına almaktadır. Yıllardır eğitim sistemine yönelik olarak atılan her adım, yapılan her yasal düzenleme ve fiili uygulama, okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitimin bütün kademelerinde siyasallaştırma ve ticarileştirme uygulamalarını arttırmış, kamu kaynakları özel okullara aktarılırken devlet okulları kendi kaderine terk edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde yıllardır acil çözüm bekleyen sorunları bir tarafa bırakıp eğitim sistemi üzerinden toplum içinde yeni ayrışmalar ve kutuplaşmalar yaratacak uygulamaları hayata geçirmeyi sürdürmektedir. Özellikle eğitimde 4+4+4 dayatması sonrasında eğitime yönelik doğrudan siyasi müdahaleler artmıştır.” dedi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde grup, açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.