Eğitim Şehitleri Unutulmadı

Eğitim Şehitleri Unutulmadı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, şehitlerini unutmadı. İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü çerçevesinde şehit öğretmen Şekip Akın’ın ailesini ziyaret etti.Sason ilçe milli eğitim müdürü iken,...

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, şehitlerini unutmadı. İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü çerçevesinde şehit öğretmen Şekip Akın’ın ailesini ziyaret etti.

Sason ilçe milli eğitim müdürü iken, 1984 yılında terör saldırısı neticesinde şehit olan Şekip Akın’ın ailesini ziyaret eden Sarıkaya, “Bugüne kadar birçok öğretmenimizi kaybettik. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Acılar ancak birlik ve beraberlik içinde olunursa azaltılır. Bizler de bu acıyı bir nebze olsun paylaşmak için buraya geldik. Eğitim camiası olarak şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren şehit öğretmen Şekip Akın’ın eşi Şükran Akın da “Eşim çevresinde sevilen bir öğretmendi. İlçe milli eğitim müdürü olarak görev yaparken şehit oldu. Bir kızım ve bir gelinim öğretmen olarak eşimin mesleğini devam ettiriyor. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın.” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Sevinç ise Van’ın Erciş ilçesinde 2011 yılında meydana gelen depremde hayatını kaybeden Neşe Horasan’ın ailesini ziyaret etti. Evlatlarının yokluğuna alışamadıklarını belirten baba İbrahim Horasan, “Kızımın büyük hayalleri vardı. Maalesef onları gerçekleştiremedi. Acımızı içimize gömdük ve bununla yaşamaya çalışıyoruz. Vatanımız sağ olsun.” diye konuştu.

Şehit öğretmen Şekip Akın, 1984 yılında Sason İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaparken, evine gerçekleştirilen silahlı baskın sonucunda şehit düşmüştü. Neşe Horasan ise Van’ın Erciş ilçesi Vali Abdulkadir Sarı İlköğretim Okulu’nda bilgisayar öğretmeni olarak görev yaparken, Erciş'te meydana gelen depremde 4 öğretmen arkadaşıyla birlikte oturdukları evde hayatını kaybetmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.