Eğitim camiasında ilke imza atıldı

Eğitim camiasında ilke imza atıldı

Eğitim camiası içinde bir ilke imza attıklarını dile getiren Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Pazarcı, "Öğrencilerimize evde ödev yaptırmıyoruz. Ödevlerin hepsi okulda, öğretmen eşliğinde yapılıyor" dedi.

Yöntem Eğitim Kurumları, okul binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Toplantıya Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri; Emrah Yıldız, Özgür Pazarcı, Serdar Akar ve Oğuzhan Gündüz katıldı. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Pazarcı, Özel Yöntem Koleji'nin 20 yıldır eğitimin her kademesinde emek vermiş öğretmenlerin bir araya gelerek hayata geçirdiği bir öğretmen kuruluşu olduğunu belirtti.

ÖĞRENCİLERE EV ÖDEVİ VERMİYORUZ

Özel Yöntem Koleji'nin Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, yaşanılan yüzyıla ise yakışır eğitim ve öğretim faaliyetleri alanında uluslararası standartlara uygun olduğunu ifade eden Pazarcı, "Yabancı dil, teknoloji, bireysel ve sosyal gelişim alanlarında yeterli donanıma sahip öğrenciler yetiştiren ve onlara özgün bireyler olduklarını fark ettirerek hayata hazırlayan eğitim kurumlarından biridir" dedi. "Yöntem Koleji'nin eğitim konsepti Konya'da ilktir" diyen Pazarcı, "'Eve ödev yok' sloganıyla Konya'da eğitime bakışı değiştiren kurumumuz, haftanın 4 günü 16.20-18.00 arasında 'Ödev ve Kulüp saati' uygulamasını hayata geçirmiştir. Öğrencilerimizin tüm ödevleri öğretmenlerimizin denetiminde okulda 'Ödev saatinde' yapılmaktadır. Öğretmenlerimizin haftalık verdiği ödevleri öğrencilerimiz, yine öğretmenlerinin yanında yapmaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz, anlamadığı ya da tam oturtamadığı konuları öğretmenleri eşliğinde yapmaktadır. Ödevlerinin hepsini okulda yapan Yöntem öğrencisi, eve vardığında ailesi ile kaliteli zaman geçirmektedir. Çocukla aile arasına ödev girmeyen bir eğitim anlayışına sahibiz. Dolayısıyla da mutlu aileler, sakin nesiller yetiştirmekteyiz.

EĞLENDİREREK BİR ŞEYLERİ ÖĞRETİYORUZ

Yöntem Koleji'nde etkin bir rehberlik ve kişisel eğilim testi yapıldığının da altını çizen Pazarcı, öğrencilerini yetenek testine tabii tuttuktan sonra okulda açılan 20 farklı kulübe yönlendirdiklerini aktardı. Öğrencilerinin ilgi ve yeteneklerine göre 2 kulüp seçebildiğini kaydeden Pazarcı, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu kulüplerde öğrencilerimiz uzman öğretmenlerimizden eğitim alıyor. Okul, veli ve öğrenci üçgeninde başarı kaçınılmazdır. Kolejimizde de bu sacayağı bizim hareket noktamızdır. Her öğrenciyle sanatsal ve akademik anlamda bire bir ilgilenilmektedir. Tecrübeli rehberlik servisimiz ve alanında uzman öğretmenlerimiz velilerimizle her alanda işbirliği içindedir. Yöntem Koleji'nde mutlu, başarılı ve lider ruhlu bireyler yetişmektedir. Amacımız vatanını, bayrağını seven; manevi değerlerini kaybetmeyen, yaptığı işi her ne olursa olsun en iyisini yapan bireyler yetiştirmektir. Sevgiye dayalı bir disiplin ve hoşgörü ortamını, eğitimin olmazsa olmaz koşulu kabul ediyoruz. Ancak sevmenin şımartmak, hoşgörünün de disiplinsizlik demek olmadığını ayıran ince çizgiyi yakalamanın gerçek ustalık olduğuna inanıyoruz. Tıpkı gerçek güzellik ve farklılıkların ayrıntılarda gizli olduğu gibi. Öğrencilerimizin okulumuza geldiğinde karşılaşacakları ilk şey sevgidir. Mevlana diyarında sevginin ve hoşgörünün en fazla olduğu yer Yöntem Koleji olacaktır."

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.