Eğitim camiası ikiye bölündü
Cuma günü uzaktan eğitim sürecinin ilk dönemi sona eriyor. Konya’da 450 binden fazla öğrenci karne alacak. Öğrenciler, 25 Ocak Pazartesi gününden itibaren 3 haftalık sömestr tatiline çıkacak. 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi ise 15 Şubat Pazartesi günü başlayacak. 15 Şubat’tan itibaren yüz yüze eğitime geçilip, geçilmeyeceği merak ediliyor. Bu konu ile ilgili alınacak kararı, korona virüs vaka sayılarındaki güncel durumu gösteren tablonun seyri belirleyecek. MEB Bakanı Ziya Selçuk da “15 Şubat’tan itibaren okulların mümkün olduğu kadar yüksek kapasiteyle açılması noktasında bir kararlılığımız var” açıklamasında bulundu.
EĞİTİM OKULDA DAHA VERİMLİ OLUR
Uzaktan eğitim sürecinin ilk döneminin aksaklıklarıyla ve eksiklikleriyle geride kaldığını belirten Eğitim Bir-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Nazif Karlıer, yüz yüze eğitimin yerini hiçbir uygulamanın tutmayacağına vurgu yaptı. Karlıer, “Virüs nedeniyle okullara gidilemiyor, uzaktan eğitim yapılıyor ama tabi uzaktan eğitim demiyoruz, uzatan öğretim diyoruz. Eğitimin yüz yüze olması gerekiyor. Tabi çocuklar bazı derslerini eksik alıyorlar. Evde yalnız olma durumları psikolojilerini etkilediği için kendilerini derslere tam veremiyorlar. Biz, eğitimin okulda daha verimli olacağını her fırsatta söylüyoruz. 15 Şubat’ta başlayacak ikinci dönemde gerekli önlemler alınarak, eğitimin yüz yüze yapılmasına olanak sağlanmalı” dedi.
YENİ DÖNEM EĞİTİM OKULLARDA YAPILMALI
Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata ise şunları söyledi: “Değerlendirilmesi zor bir dönem geride kaldı. Okullar, öğretmenler, öğrenci ve veliler pandemi sürecinden çok olumsuz etkilendi. Bu süreçte eğitim yöneticileri ve öğretmenler baskı altında kaldı. Bu talihsizlik, eğitimcilerin üzerinden atılamadı. Öğretmenlerimizin moral ve motivasyonu bozuldu. Öğrencilerimiz için de verimsiz bir dönem geride kaldı. Uzaktan eğitim sürecine alışkın olunmaması, çoğu öğrencinin teknolojik yetersizliği verimsizliğe sebebiyet verdi.Dönem boyunca yaşanan sorunların çözümüne yönelik de somut adımlar atılmadı. Öğretmenler olarak eğitimin yüz yüze yapılması gerektiğini söylüyoruz. 15 Şubat’tan itibaren okulların açılacağını düşünüyoruz. Kamuoyu da bunu istiyor. Sınav dönemleri yaklaşıyor. Eksiklerin tespiti de ancak okullarda olur.”
OKULLLARI AÇIP MACERA ARAMAYA GEREK YOK
Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’in sınıfta kaldığını söyledi. İlk dönemde milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitim sürecinden eksikliklerden ve maddi yetersizliklerden dolayı yeterince faydalanamadığını aktaran Yiğit, “Birçok yönden eksiklikler yaşandı. Hem öğretmenler hem öğrenciler hem de veliler adına çok kötü bir dönem geride kaldı. Yeni bir maceranın daha yaşanılmasını istemiyoruz. İkinci dönemle birlikte yüz yüze eğitime geçmeyi tasvip etmiyoruz. Bir ara yapıldı ve okullar kademeli olarak açıldı. Vaka sayısı artışa geçinçe, eğitim uzaktan yapılmaya devam edildi. Normalleşmeye okullardan başlamak istiyorlar. Okullar denek yeri değildir. Hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin sağlığını riske atmaya gerek yok. İkinci dönemin de aksaklıklar olmasına rağmen uzaktan eğitim süreciyle bitirilmesi gerekir. 3-4 aylık bir süre için macera aranmasın” şeklinde konuştu.”
EMRE ÖZGÜL
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.