Egemen Bağış İle Fransız Büyükelçi İle Birlikte İftar Yaptı

Egemen Bağış İle Fransız Büyükelçi İle Birlikte İftar Yaptı

Avrupa Birliği Bakanı (AB) ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili, Fransa Milli Günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda birlikte iftar yaptı.

Avrupa Birliği Bakanı (AB) ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili, Fransa Milli Günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda birlikte iftar yaptı. Fransa Büyükelçisi Bili, Bağış için özel iftar sofrası hazırlattı.

Fransa Milli Günü dolayısıyla Ankara Fransa Büyükelçiliği’nde resepsiyon verildi. Resepsiyona AB Bakanı Egemen Bağış, Fransa Büyükelçisi Laurent Bili, çok sayıda büyükelçi ve milletvekili katıldı. Laurent Bili resepsiyon iftar vaktine denk geldiği için Bağış’a iftar sofrası hazırladı. İkili aynı masada iftar yaptı.

Resepsiyon açılışında yaptığı konuşmada Mısır’da olan darbeye değinen Bağış, "Mısır’daki darbe bütün dünya ülkeleri için olduğu gibi özellikle Avrupa coğrafyası için bir samimiyet testi olmuştur. Demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri için bir araya gelmiş bu değerlerin savunuculuğunu üstlenmiş Avrupa coğrafyasından Mısır’daki darbeye sessiz kalması hayal kırıklığına neden olmuştur. Türkiye’nin darbenin karşısında yer aldığı ilkesel duruşa AB ve Avrupa ülkeleri tarafından eşlik edilmesini bekliyoruz. AB darbelerin hiçbir yerde kabul edilemeyeceğini vurgulamalı ve uluslararası toplum demokrasi etrafında birleşmelidir.” dedi.

Son 10 yıllık süre zarfında Türkiye çok önemli ilerlemeler kaydettiğini vurgulayan Laurent Bili ise, “Bugün Türkiye sözü dinlenen ve saygı duyulan bir ülke olmasını demokratikleşme ve ekonomik modernizasyon çalışmalarını birlikte yürütebilme kapasitesine borçludur. Türkiye korunması gereken bir hazinedir. Barış sürecini başarı ile sonuçlandırmak gibi son dönemde yaşanan olaylardan doğru dersler çıkarabilmek ve Türkiye demokrasisini daha da güçlü kılmak adına birer fırsattır. Özgürlükler yolundaki ilerleyişinizde daima yanınızda yer alacağız.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.