Edremit’te Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü

Edremit’te Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü

Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü Edremit’te düzenlenen törenler ile kurtlandı. Garnizon Şehitliği ve Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenlerin ardından şehit aile...

Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü Edremit’te düzenlenen törenler ile kurtlandı. Garnizon Şehitliği ve Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenlerin ardından şehit ailelerine yemek verildi.

Törenlere Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü, Edremit Belediye Başkan Vekili Ahmet Elman, Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale ve protokol üyeleri gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Edremit’te ilk tören Garnizon Şehitliği’nde düzenlendi. Çelenklerin sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitlik saygı defteri imzalanıp, şehit mezarları ziyaret edildi.

Kaymakam Ali Sırmalı ve protokol üyeleri , şehit mezarlarına çiçek bıraktılar. Şehitlik Saygı Defteri’nin imzalanması ve okunan duanın ardından Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde ki törenlere geçildi. Şükrü Tunar Kültür Merkezi önüne kurulan Çanakkale Savaşları çadırında 101 yıl önce ki destanın izleri yansıtıldı.

Edremit Anadolu Lisesi Müdürü Özgür Yenigökçe tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen okullar arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim dalında birinci olan Hamiyyet Feridun Sözen İlkokulu’ndan Aleyna Nehir Kural’a, Şiir dalında birinci olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan Yonca Yener’e, Kompozisyon dalında birinci olan Edremit Anadolu Lisesi’nden Ersin Uçgun’a ödülleri Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı tarafından verildi. Resim dalında ikinci olan Şehit Öğretmenler İlkolulu’ndan Ozan Oskan’a, şiir dalında ikinci olan Göbelezoğlu Ortaokulu’ndan Yağmur Çiftçi’ye ve kompozisyon dalında ikinci olan Ülkü Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi’nden Büşra Yamen’e ödülleri 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü tarafından verildi. Resim dalında üçüncü olan İstiklal İlkokulu’ndan Emine Nur Acar’a, şiir dalında üçüncü olan Göbelezoğlu Ortaokulu’ndan Gizem Ünal’a ve kompozisyon dalında üçüncü olan Ercömert Sungur’a ödülleri Edremit Belediye Başkan Vekili Ahmet Elman tarafından verildi. Ödüllerin dağıtılmasından sonra Edremit Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Zaferi’ni anlatan tiyatro sahnelendi. Tiyatro sırasında bazı izleyicilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Törenler Güre Mahallesi’nde ki Afrodit Termal Otel’de şehit ve gazi yakınlarına verilen yemek ile sona erdi. Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı yaptığı konuşmada şehit aileleri ve gazilerin bu vatan için canlarını veren ve bu uğurda gazi olanların birer emanet olduğunu belirterek “İlçemizde 31 şehit ailesi buluyor. Onlar bizlerin her zaman baştacı ve her zaman onların yanında olmaya çalışıyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Bu uğurda gazi olanları ise şükranla anıyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.