Eczacılardan atık pil toplama kampanyası

Eczacılardan atık pil toplama kampanyası

Aksaray Eczacılar Odası Başkanı Hasan Buminhan Yavuz, Atık Pil Toplama Kampanyası ile ilgili Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'yı makamında ziyaret etti.

Yavuz, atık pillerin çevreye, suya ve toprağa çok büyük zarar verdiğine dikkat çekerek, ''Türk Eczacılar Birliğinin tüm Türkiye'de uygulamaya başlattığı atık pil toplama kampanyasına Aksaray'da da başlayacağız'' dedi.
Türkiye'de her gün 7-8 ton atık pilin çöplere atıldığını belirten Yavuz, Türk Eczacılar Birliğinin atık pil kutusu ile pilleri toplamaya başladığını ifade etti.
Kutuların eczanelere dağıtılmaya başlandığını söyleyen Yavuz, ''Vatandaşlardan evde kullanılan ve biten pilleri çöplere atmamalarını istiyoruz. Pilleri her eczanede hazır bulunan bu kutulara atabilirler'' diye konuştu.
Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, kampanyaya tam destek vereceklerini ifade ederek, kampanyanın çevre ve insan sağlığı açısından çok önemli bir proje olduğunu belirtti.
Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından atık pillerin toplanması ile ilgili yetkilendirilen Taşınabilir Atık Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği Türk Eczacılar Birliği ile 5 Haziranda protokol imzaladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.