Eczacılar, risk grubuna dahil olmak istiyor

Eczacılar, risk grubuna dahil olmak istiyor

Konya Eczacılar Odası Başkanı Harun Kızılay, eczacıların da domuz gribi tehdidi altında olduğunu savunarak, ''Doktora giden her hasta mutlaka eczaneye de uğruyor.

Eczacıların da risk grubuna alınması gerekir'' dedi.

Kızılay yaptığı açıklamada, Konya'ya ilk etapta 11 bin 300 doz pandemik A (H1N1) aşısı gönderildiğini, kamu ve özel sağlık kuruluşlarında çalışan doktor, hemşire ve hasta bakıcılara aşı yapıldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığının, morbid obezleri, gebeleri, iki yaşın altındakileri, kronik kalp ve akciğer hastalığı bulunanları, 18 yaş altında olup sürekli aspirin kullanması gerekenleri ve 65 yaş üstündekileri risk grubuna aldığını ifade eden Kızılay, ''Aşılanması gereken grup arasında her gün hastalarla muhatap olan eczane çalışanları yer almıyor'' dedi.

Eczacılar Odasında bir eğitim toplantısı düzenleyerek üyeleri domuz gribi hakkında bilgilendirdiklerini ifade eden Kızılay, eczanede çalışanları, mesai saatlerinde maske takmaları, eczane dolapları, bankolar, kapı kolları, koltuklar, bilgisayarlar, makas gibi sıkça temas edilen eşyaların her gün mutlaka temizlenmesi, tokalaşmamaları, öpüşmemeleri, sadece selamlaşmaları konusunda uyardıklarını söyledi.

Kızılay, domuz gribine karşı sağlık çalışanlarının aşılanmasına başlandığını anımsatarak, şunları kaydetti:

''Sağlık Bakanlığı, domuz gribi aşılarının yapılmasında eczacıları sağlık çalışanı olarak görmedi. Bu bir eksikliktir. Bu hatadan acilen dönülmelidir. Eczacı ve eczane teknisyenleri de domuz gribi tehdidiyle karşı karşıyadır. Doktora giden her hasta mutlaka eczaneye de uğruyor. Eczacıların da risk grubuna alınması gerekir. Eczacılar, infeksiyon uzmanları ya da acil serviste çalışanlar kadar riskli değil belki ama diğer sağlık çalışanlarından daha fazla hastayla temas halinde. Bu nedenle öncelikli risk grubu içinde yer alıyor. Eczacıların risk öncelemesinde ilk sıralarda olduğunu düşünüyoruz.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.