Ebeler Günü kutlandı

Ebeler Günü kutlandı

Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü, Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi işbirliği ile "Dünya Ebeler Günü" kutlama programı düzenlend

Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü, Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi işbirliği ile "Dünya Ebeler Günü" kutlama programı düzenlendi. İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, "Konya'da doğan her 100 bebekten 96'sının sağlıklı olarak dünyaya gelmesini ebelere borçlu olduklarını söyledi.
Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferansta doğum öncesi ve sonrası annenin bilinçlenmesi ile aile planlamasında ebelerin önemi ve toplumun geleceğine yönelik katkılarının anlatıldığı toplantıda konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya'nın anne-bebek sağlığı oranında Türkiye genelinden oldukça iyi bir yerde olduğunu kaydetti. Vali Doğan, "168 yıllık geçmişi olan ebelik, önceleri ebe-anne veya ebe-nine gibi kavramlarla temsil edilirdi. Ebeler sadece doğumlara yardım ederlerdi. Bugün ise sadece doğumda değil sağlıklı bireyler yetiştirmede, anne-bebek sağlığı konusunda ebelere büyük görevler düşmektedir" dedi.
Ebelerin artık anne-bebek sağlığının teminatı ve toplumun yapı taşı olduğunu belirten Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, "Anneyi bilinçlendirmede topluma yaptığı faydalar nedeniyle en az annelerimiz kadar önemli olan ebelerimiz, saygıyı hak ediyorlar. Şehrimizde doğan her 100 bebekten 96'sı sağlıklı olarak dünyaya geliyorsa bunu ebelerimize borçluyuz. Normal doğuma talebin artırılması, sezeryanın azaltılması, tıbbi operasyonlara sarf edilen maddi zarar miktarının düşürülmesi için ebelerimize büyük görevler düşüyor. Sadece doğum anında değil, doğum öncesinde ve aile planlamasında da halkımızı bilinçlendirip, toplumu en üst düzeye çıkaracak olanlar yine ebelerimizdir" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından konferansa geçildi. Başkanlığını Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emel Ege'nin yaptığı programa konuşmacı olarak Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sema Yılmaz, Haliç Üniversitesi Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hediye Arslan, İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülay Rathfisch, İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. İlkay Güngör, Ebeler Derneği Başkanı ve Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazan Karahan katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.