E-sınav ile ehliyet daha kısa sürede alınacak

E-sınav ile ehliyet daha kısa sürede alınacak

Ehliyet sınavı artık e-sınav sistemiyle elektronik ortamda yapılacak. Uygulama sürücü adaylarının işini kolaylaştıracak.

Ehliyette direksiyon sınavı zorlaştırılırken, yazılı sınav ise kolaylaştırıldı. Bazı şehirlerde bir yıla yakın zamandır uygulanan e-sınav sistemi artık Konya'da da uygulanacak. Uygulamanın Ekim ayında devreye gireceği öngörülüyor. Bu uygulama ile binlerce sürücü adayının yüzü gülecek. Yazılı ve direksiyon sınavına girdiği halde ehliyet almaya hak kazanamayanlar, artık eskisi gibi yeni sınav tarihini aylarca beklemeyecek. Konya Sürücü Kursları Derneği (KON-SED) Genel Başkanı Fatih Kocakafa konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Sürücü kurslarının insan can sağlığı için önemli kurumları olduğunu ifade eden Kocakafa, “Son 30 yılda sürücü kursları ile ilgili pek çok düzenlemeler yapıldı. Son düzenlemelerden biri de stajyer sürücülük. Bu kötü bir şey gibi lanse ediliyor. Yanınıza başka biri oturup sizi kontrol edecek değil. Stajyerlik süresi içinde bazı kusurların işlenmemesi gerekiyor sadece. Ehliyet zorlaştı gibi bir algı var bu yanlış” dedi.

Ehliyet alacaklar için bir müjde vermek istediklerini ifade eden Kocakafa, şöyle konuştu: “Ehliyet sınavlarında önceden ayrıntılı olarak 110 soru sorulurdu. Soru sayısı günümüz itibari ile 50'ye kadar düşürüldü ve bu sorular günlük hayatta ve trafikte insanlara en lazım olan konulardan oluşuyor. Yazılı sınav kolaylaştırılırken, direksiyon sınavının zorluğu artırıldı. 7 dakika içinde biten direksiyon sınavı şuan 35 dakika sürüyor. Eskiden 1 yılda 6 sınav yapılıyordu şimdi e-sınav sistemi ile sene içinde bu 6 sınavı beklemeden sanal ortamda sınavlar gerçekleştirilecek. Böylelikle ehliyet alma süresi kısalacak. 1 hafta teori eğitimi ardından kurulacak e-sınav merkezlerinde sınava girilecek.2-3 haftada ehliyet alınacak. Ayda bin 400 kişi sınava girebilecek. KON-SED Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Dündar da uygulamanın hayata geçmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.