Duyan vatandaş büroya koştu

Duyan vatandaş büroya koştu

Basında çıkan haberler üzerine vatandaşlar bürolara koştu, konu ile alakalı yeterince bilgisi bulunmayan personeller ise ne yapacaklarını şaşırdı. Olan yine vatandaşlara oldu

01 Ocak 2012 tarihinden itibaren Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamasına geçilmesi vatandaşlar arasında bilgi karmaşasına yol açtı.

Konuyla ilgili yeterli bilgi sahibi olmayan vatandaşlar neyi nasıl yapacaklarını bilmediklerinden soluğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nda aldı.

Kış aylarında kömür dağıtımı ve diğer sosyal yardımlar nedeniyle normal dönemlerinden daha yoğun çalışma içinde bulunan  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, birde üstüne ekstra bu yük binince ne yapacaklarını şaşırdı.

Basında çıkan haberler sonrasında bütün yeşilkartlıların vakıflara müracaat etmeleri sonrasında vakıf çalışanları da gelenlere cevap vermekten iş yapamaz hale geldi.

Herhangi bir personel desteği ve konuyla ilgili yeterli eğitim çalışması yapılmadan vakıflara devredilen bu görevi, vakıf personelinin 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde bulundukları il veya ilçelerde bitirmeleri ise mümkün görünmüyor.

Müracaatların ardından gelir tespiti için evlerin ziyaret edilmesi ve bu ziyaretler sonrasında tutulan raporlar ile bilgisayar ortamında yapılan (SOYBİS) araştırmaların mütevelli heyetine sunularak bunun sonuçlandırılması gerekiyor.

Müracaat eden bir vatandaşın müracaatının sonuçlandırılması en iyimser ihtimalle 15 gün sürüyor. 4 kişinin çalıştığı bir vakıfta 2 kişinin ev ziyaretlerine gitmesi ve kalan 2 kişinin de müracaatları alarak bunları sonuçlandırması ise imkansız gibi gözüküyor.

Yaşanan sıkıntının bir örneği de Şanlıurfa'da yaşanıyor.

Sabah erken saatlerden itibaren kuyruğa giren yüzlerce kişinin izdihama yol açmaması için polisler önlem alırken, Yeşil Kart Bürosu görevlileri de kalabalık arasında boşa bekleyenleri sık sık megafonla uyardı. Kalabalığı fırast bilen simitçiler satış derdine düşerken kuyrukta bekleyenler sıranın bir an önce kendilerine gelmesini bekledi. Sıra bekleyen bazı vatandaişar ise sürenin uzatılmasını istedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.