Duruşumuz değişmez

Duruşumuz değişmez

Özgener: Bizi baskı altına almaya çalışanlara tavsiyem; enerjilerini boşa harcamasınlar. Yapılan kısır tartışmalar ve dayanağı olmayan eleştiriler Türk futboluna ve futbol ekonomisine zarar verecektir

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, her kulübe eşit mesafede yaklaşma anlayışlarından asla ödün vermeyeceklerini belirtti. Mahmut Özgener, Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden yayınlanan yeni yıl mesajında, tüm Türk halkının yeni yılını kutlayıp, herkese futbol dolu günler diledi. Futbol gibi ülkenin açık ara en çok takip edilen spor dalında hizmet vermenin kendilerine büyük sorumluluklar yüklediğini ifade eden Özgener, “Bu görevi güven ve adalet zemininde devam ettirmek en önemli önceliğimiz. Her kulübe eşit mesafede yaklaşma anlayışımızdan asla ödün vermeyeceğiz. Bu kararlılığımızdan ödün vereceğimiz düşüncesiyle bizi baskı altına almaya çalışanlara tavsiyem: enerjilerini boşa harcamasınlar” dedi.
Futbol ekonomisinin gelişmesi sayesinde ligin marka değerinin her geçen gün artmakta olduğunu dile getiren Özgener, şöyle devam etti: “Bunda kulüplerimizin ve Futbol Federasyonu’nun gerçekleştirdiği sponsorluk anlaşmalarının önemli bir payı bulunmakta. Yapılan kısır tartışmalar ve dayanağı olmayan eleştiriler, sadece Futbol Federasyonu’na değil Türk futboluna ve futbol ekonomisine zarar verecektir.”
DÜNYA ŞAMPİYONASI
Özgener, geride bırakmaya hazırlandıkları yılın, acısıyla sevinciyle çok hareketli ve bir o kadar da hızlı geçtiğini belirterek, şunları kaydetti: “Uzun yıllardır yönetici olarak hizmet verdiğim Türkiye Futbol Federasyonu’nun başkanlığını üstlenmemin bu yılda gerçekleşmesi, 2008 yılının benim için özel olmasını sağladı. Başkanımız Hasan Doğan’ın ani bir şekilde aramızdan ayrılması tüm futbol camiasını hüzne boğdu. Milli takımımızın, kazandırdığı Avrupa üçüncülüğü ise yılın en hoş anısı olarak akıllara kazındı. Fatih Terim liderliğindeki ay-yıldızlı oyuncularımız Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk kez yarı finale kalarak önemli bir başarıya imza attı. Şimdi önümüzde 2010 Dünya Kupası yer alıyor. İspanya maçları ile başlayacağımız 2009’daki grup eleme maçları sonucunda, yılı Dünya Şampiyonası’na katılım vizesi alarak kapayacağımızdan eminim.”
PROJELERE DEVAM
2009 yılında da uzun vadeli projelere yılmadan devam edeceklerini kaydeden Özgener, “Türkiye Futbol Federasyonu’nu, futbol bilincinin gelişmesi için çalışan sosyal merkez haline getireceğiz” dedi. “Tüm paydaşlarımızın iştiraki ile 5 yıllık bir stratejik plan oluşturuyoruz” diyen Özgener, şöyle devam etti: “En geç şubat ayı sonunda kamuoyu ile paylaşacağımız bu plan, Türk futbolunu uluslararası alanda başaltı ülkelerden biri olma yolunda önemli bir itibar sağlayacaktır. Türk futbolunun gelecek tasarımına imza atacak olan plan sayesinde, Türkiye Futbol Federasyonu’nun ve Türk futbolunun kurumsal kılavuzu oluşacak. 2009 yılının mayıs ayında ise sadece Türk futbolu için değil ülkemiz için de önemli bir etkinliğe ev sahibi yapacağız. 50’den fazla ülkeden canlı yayınlanacak UEFA Kupası finali, 20 Mayıs 2009’da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak. Bu finalin kusursuz olması için geceli gündüzlü mesai harcıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.