Dünyanın konuştuğu ameliyatta duygusal anlar

Dünyanın konuştuğu ameliyatta duygusal anlar

Beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları bağışlanan Ahmet Kaya'nın yakınları ile kolları, bacağı ve yüzünün nakledildiği hastaların yakınları buluştu

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin bahçesinde, Ahmet Kaya'nın kızı Leyla Kahveci, damadı Gökhay Kahveci ile yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın ağabeyi Mustafa Acar, iki kol ve bacağın nakledildiği Atilla Kavdır'ın annesi Ayşe Kavdır ameliyattan sonra ilk kez bir araya geldi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Organ Nakli Koordinasyon Birimi Sorumlusu Nilgün Keçecioğlu'nun nezaretinde gerçekleştirilen buluşmada donör ailesiyle alıcı aile birbirine sarılarak duygularını dile getirdi. Nilgün Keçecioğlu, Kaya'nın ailesinin büyük fedakarlık ortaya koyduklarını ifade etti. Hastaların yoğun bakımda olduğunu, onlar da sağlığına kavuştuktan sonra aileleri yeniden buluşturacaklarını ifade eden Keçecioğlu, bu davranışın herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

Ahmet Kaya'nın kızı Leyla Kahveci de, alıcı ailenin 'Allah razı olsun' demelerinin yeterli olacağını ifade etti. Atilla Kavdır'a nakledilen bacağın vücut tarafından reddedilmesine üzüldüğünü belirten Kahveci, "Keşke bacağı da olsaydı." dedi.

Atilla Kavdır'ın annesi Ayşe Kavdır, Leyla Kahveci ve ailesine teşekkür etti. Kaya'nın ailesine başsağlığı dileyen anne Kavdır, Leyla'nın artık kendi kızları olduğunu söyledi. Kavdır, sonraki günlerde de donörün ailesiyle görüşeceklerini söyledi.

Yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar'ın ağabeyi Mustafa Acar da, Ahmet Kaya'nın ailesine başsağlığı dilerek teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.