Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi Türkiye'ye fabrika mı kuracak?

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi Türkiye'ye fabrika mı kuracak?

Türkiye'de yerli ve milli otomobil olan TOGG üretimi bir süredir devam ediyor. Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla, Türkiye'ye otomobil fabrikası mı kuraca? İşte dikkat çeken açıklama...

Türkiye yeni otomobil fabrikalarının kurulması için en iyi konuma sahip ülkeler arasında yer alıyor. Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla Türkiye'ye otomobil fabrikası mı kuracak? İşte konuya ilişkin dikkat çeken gelişme...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için ABD'nin New York kentinde bulunduğu sırada, Tesla ve SpaceX'in kurucusu ve CEO'su olan ünlü iş insanı Elon Musk ile bir görüşme gerçekleştirdi.

erdogan.jpg

Bu görüşmede Erdoğan, Musk'ı İzmir'de Çiğli Havalimanı'nda düzenlenecek olan Teknofest'e katılmaya davet etti.

TESLA TÜRKİYE'YE FABRİKA KURACAK MI?

Yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Musk'a Türkiye'nin teknoloji alanındaki son gelişmelerinden, Dijital Türkiye Vizyonu'ndan ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'nden bahsetti. Ayrıca, Türkiye'nin uzay programı çerçevesinde SpaceX ile işbirliği olanaklarının da bulunduğunu ifade etti.

Erdoğan aynı zamanda, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile birlikte Tesla'nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlattı ve Musk'a, Tesla'nın yedinci fabrikasını Türkiye'de kurma çağrısında bulundu. Tesla'nın böyle bir yatırım yapıp yapmayacağı ise henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum