Dünyada ilk 5'e giren Türk firması konkordato ilan etti! İflastan kurtulmak için bunu yapacak

Dünyada ilk 5'e giren Türk firması konkordato ilan etti! İflastan kurtulmak için bunu yapacak

Türkiye'de küresel ekonomik krizin etkileriyle birçok firma zora girdi. Son oyarak dünyada ilk 5'e girmeyi başaran Türk firması konkordato ilan etti. Bahsi geçen bu firma iflastan kurtulmak için bunu yapacak.

Küresel ekonomik krizin etkileriyle dünya genelinde birçok ülke zora girdi. Pandemi döneminde kırılan tedarik zinciri henüz normale dönmedi. Almanya ve İngiltere gibi ekonomisi güçlü olan ülkelerde bile birçok firma iflas etti. İnşaat sektörü ve gıda sektöründe faaliyet gösteren küresel gıda markalarının iflası tüm dünyayı tedirgin etti.

makinaaaaaa.jpg

TÜRKİYE'DE 2024 KONKORDATO İLANLARIYLA BAŞLADI

Türkiye'de ise 2024 yılına kadar firmalar ekonomik sorunlarla mücadele etti. Son aylarda durum daha kötüye gittiği için onlarca firma konkordato ilan etti. Bazıları ise konkordato sürecini yönetemediği için iflasını duyurdu. Buna verilecek son örnek ise dünyada ilk 5'e giren Türk sanayi firması.

makinaaa.png

1961 YILINDA KURULAN FİRMA SEKTÖRÜN LİDERİYDİ

Bursa'da 1961 yılında kurulan firma endüstriyel ekmek fabrikası kurulumunda dünyada ilk 5'e giriyordu. Üretim kapasitesi ve teknoloji gücüyle adını tüm dünyaya duyuran bu firma mahkeme kararıyla konkordato ilan etti. Barmak Barutçuoğlu Gıda Makinaları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, 100'den fazla çeşit makinenin imalatını gerçekleştiriyor.

firin-9.webp

DÜNYADA BİRÇOK ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

60'dan fazla ülkeye ihracat yapan firma, Türkiye'deki dev ekmek fırınlarının kuruluşunda da yer aldı. Ekonomik kriz nedeniyle konkordato ilan eden firmaya 6 ay ek mühlet verildi. Bahse geçen firma bu süreçte iflastan kurtulmak için borçlarını ödemeye çalışacak.

firin.webp

Kaynak:Haber Merkezi