Dünyaca ünlü estetikçiler Selçukta buluştu

Dünyaca ünlü estetikçiler Selçukta buluştu

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi ile dünyaca ünlü ABDdeki Mayo Clinic işbirliğinde Türk Plastik Rekonstrüksiyon ve Estetik Cerrahi Derneğinin 50inci kuruluş yılı nedeniyle düze

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi ile dünyaca ünlü ABD’deki Mayo Clinic işbirliğinde “Türk Plastik Rekonstrüksiyon ve Estetik Cerrahi Derneği”nin 50’inci kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen “Plastik Surgery Special Joint Meeting” (Plastik Cerrahi Özel Toplantısı) Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mayo Clinic’ten 6 olmak üzere toplam 200 plastik cerrahın katıldığı uluslararası toplantının 2 gün süreceği ve 150 tebliğ sunulacağı bildirildi. 

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Plastik, Rekonstrüktif, Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zekeriya Tosun, birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve başkent olan Konya’da bu toplantıyı yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Uzun yıllar önce Mayo Clinic ile başlattığımız işbirliğinin meyvelerini bugünlerde almaya başladık. Ülkemiz ve üniversitemiz adına mutluluk verici bir durum. Toplantı için beklenenin çok üzerinde poster başvurusu aldık. Bunlar arasında seçim yapmakta oldukça zorlandık. 15 kişiden oluşan meslektaşlarımız, sunulacak tebliğler arasından online değerlendirme ile en başarılı buldukları ilk 3 tebliğin sahibine ödül verecek.” dedi. Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Şahin ise toplantının bilim dünyası açısından çok faydalı olacağına inandığını söyledi. Şahin, “Sizleri aramızda görmekten çok büyük mutluluk duyduk. Üniversite olarak önemsediğimiz bir toplantıya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. Türk Plastik Rekonstrüksiyon ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Dr. Ramazan Kahveci ise toplantıya ev sahipliği yapan Selçuk Üniversitesi’ne teşekkür etti. Toplantıda, dünyaca ünlü Mayo Clinic’ten 6 bilim adamı olmak üzere toplam 200 plastik cerrahın 2 gün boyunca 150 tebliğ sunacağı bildirildi. Bilim adamları toplantıda el ve mikrocerrahi, kraniomaksillofasyal cerrahi ve estetik cerrahi alanındaki yeni gelişmeleri ele alınacak. 2 gün sürecek toplantının ardından katılımcılar için sema gösterisi düzenlenecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.