Dünya Konya'da Muhabbet Vakti'nde buluşacak

Dünya Konya'da Muhabbet Vakti'nde buluşacak

Bu yıl 751’incisi düzenlenecek olan Hz. Mevlana Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri “Muhabbet Vakti” mottosu ile düzenlenecek. Törenlere Türkiye’den ve dünyanın birçok ülkesinden katılım olacak

Konya 751. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerini kutlamaya hazırlanıyor. 7 Aralık’ta başlayacak törenlerin bu yılki mottosu da belli oldu. Daha önceki yıllarda “Birlik, Kardeşlik, Selam, Vefa, İhsan, İrfan, Dostluk ve Vuslat” vakti temalarıyla düzenlenen Uluslararası Hz. Mevlana’yı Anma Etkinleri bu yıl “Muhabbet Vakti” mottosuyla gerçekleşecek.

11 GÜN BOYUNCA FARKLI ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Hazreti Mevlana'nın 751. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nde 7-17 Aralık'ta düzenlenecek sema ayin-i şerifi, sergi, konser, tiyatro ve sohbet gibi etkinliklerle 11 gün boyunca dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler misafir edilecek. Törenleri takip etmek için Konya’ya Türkiye’nin farklı şehirlerinden Mevlana dostlarının yanı sıra İran, Pakistan, Avrupa ülkeleri, ABD, Japonya, Güney Kore gibi ülkelerden de ziyaretçiler Konya’ya akın edecek.

OTELLERDE DOLULUK ORANI ARTACAK

Törenler kapsamında Konya’ya gelecek olan yerli ve yabancı turistler şehir ekonomisine de ciddi anlamda katkı sağlayacak. 7-17 Aralık tarihleri arasında Konya’daki otellerde de doluluk oranının zirveyi görmesi bekleniyor. Oteller şimdiden rezervasyon için talepleri almaya başladı. Konya’daki otel işletmeleri ise yerli ve yabancı müşterilerini ağırlamak için hazırlıklarını hızlandırdı. Törenlerin gerçekleştiği günlerde otellerde çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Hediyelik eşya sektörü de törenler için hazırlıklarını tamamladı.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER DE DÜZENLENECEK

Konya Büyükşehir Belediyesi ve diğer merkez ilçe belediyelerinin yanı sıra Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Karatay Üniversitesi de 7-17 Aralık tarihleri arasında çeşitli kültürel etkinlikler düzenleyecek. Törenler kapsamında sempozyumlar, paneller ve sergiler gerçekleştirilecek. Hz. Mevlana’yı Anma törenleri 2016 yılından bu yana, sırasıyla "Birlik, Kardeşlik, Selam, Vefa, İhsan, İrfan, Dostluk ve Vuslat Vakti" mottoları ile düzenlenmişti.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İbrahim Büyükeken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum