Dünya Halter Şampiyonası Almatı’da Başladı

Dünya Halter Şampiyonası Almatı’da Başladı

Kazakistan'da 16 Kasım’a kadar sürecek Dünya Halter Şampiyonası Almatı'da başladı. Kazakistan’ın ev sahipliğinde bir hafta devam edecek olan Dünya Halter Şampiyonası’na Türkiye, 7'si kadın, 6’sı erkek olmak üzere 13 sporcuyla katılıyor....

Kazakistan'da 16 Kasım’a kadar sürecek Dünya Halter Şampiyonası Almatı'da başladı. Kazakistan’ın ev sahipliğinde bir hafta devam edecek olan Dünya Halter Şampiyonası’na Türkiye, 7'si kadın, 6’sı erkek olmak üzere 13 sporcuyla katılıyor.

Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) tarafından düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası, bayanlar ve erkeklerde iki sıkletteki müsabakalarda sporcular madalya arayacak. Almatı’da Baluan Şolak Spor Salonu'nda yapılan şampiyonaya 72 ülkeden 600'e yakın sporcu katılıyor.

Kazakistan’ın 15 sporcuyla ev sahipliği yaptığı yarışmaya Belarus, Çin, Kolombiya, Ekvator, Mısır, Almanya, Hindistan, İtalya, Japonya, Polonya, Rusya, Tayland, Türkiye, Ukrayna ve ABD'den rekor düzeyde katılım sağlandı. Açılışta bir konuşma yapan Dünya Halter Federasyonu Başkanı Tamas Ayan ev sahibi Kazakistan’a teşekkür ederek yarışmaya katılan sporculara başarılar diledi.

72 ülkeden 600’e yakın sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk gününde podyuma çıkan erkekler 62 kiloda yarışan genç Emrah Aydın koparmada 115 kilo, silkmede 145 kilo toplamda ise 260 kilo kaldırarak yarışmayı tamamladı.

Şampiyonada Türkiye’yi kadınlarda 48 kiloda Sibel Özkan Konak, Nurcan Taylan, Hacer Demirel, 53 kiloda Ayşegül Çoban, 63 kiloda Mehtap Kurnaz, Eda Çakal, 69 kiloda Hatice Demirel, Asiye İpek ve Duygu Aynacı temsil edecek. Erkeklerde ise ay yıldızlı mayo ile 62 kiloda Bünyamin Sezer, Turan Ahmet Okyay, Emrah Aydın, 69 kiloda Daniyar İsmailov, Gökhan Özenoğlu, 85 kiloda Semih Yağcı, 94 kiloda İbrahim Arat ve 105 kiloda Resul Elvan madalya için mücadele edecek.

Şampiyonanın yarın ki programında ise Bayanlarda 48 kiloda Sibel Özkan Konak ve Nurcan Taylan; erkeklerde ise 62 kiloda Bünyamin Gezer ve 69 kiloda Gökhan Özenoğlu podyuma çıkacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.