Dünya Halter Şampiyanası Başlıyor

Dünya Halter Şampiyanası Başlıyor

Dünya Halter Şampiyonası 8-16 Kasım tarihleri arasında Kazakistan’ın eski başkenti Almatı şehrinde yapılcak. Almatı’da Baluan Şolak Spor Salonu'nda yapılacak şampiyonaya 80 ülkeden 600'den fazla sporcu katılacak.Kazakistan’ın 15 sporcuyla...

Dünya Halter Şampiyonası 8-16 Kasım tarihleri arasında Kazakistan’ın eski başkenti Almatı şehrinde yapılcak. Almatı’da Baluan Şolak Spor Salonu'nda yapılacak şampiyonaya 80 ülkeden 600'den fazla sporcu katılacak.

Kazakistan’ın 15 sporcuyla ev sahipliği yapacağı yarışmaya Belarus, Çin, Kolombiya, Ekvator, Mısır, Almanya, Hindistan, İtalya, Japonya, Polonya, Rusya, Tayland, Türkiye, Ukrayna ve ABD'den rekor düzeyde katılım bekleniyor.

Şampiyonada Türkiye’yi kadınlarda 48 kiloda Sibel Özkan Konak, Nurcan Taylan, Hacer Demirel, 53 kiloda Ayşegül Çoban, 63 kiloda Mehtap Kurnaz, Eda Çakal, 69 kiloda Hatice Demirel, Asiye İpek ve Duygu Aynacı temsil edecek. Erkeklerde ise ay yıldızlı mayo ile 62 kiloda Bünyamin Sezer, Turan Ahmet Okyay, Emrah Aydın, 69 kiloda Daniyar İsmailov, Gökhan Özenoğlu, 85 kiloda Semih Yağcı, 94 kiloda İbrahim Arat ve 105 kiloda Resul Elvan madalya için lücadele edecek.

5 bin kişilik oturma alanına sahip bulunan Şolak spor salonunda yapılacak ve 6-20 dolar tutarında olan şampiyonanın biletleri internet üzerinden de satışa sunuldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.