Dünya genelinde 215 şubesi olan Türk firması iflasın eşiğine böyle geldi!

Dünya genelinde 215 şubesi olan Türk firması iflasın eşiğine böyle geldi!

Türkiye ve dünya genelinde tekstil sektörüne damga vuran Türk firması iflasın eşiğine nasıl geldi? İşte 215 şubesi bulunan ve binlerce çalışanı olan firmanın sorunları...

Dünya genelinde meşhur olan birçok tekstil firması var. Türkiye tekstil üretiminde lider ülkeler arasında yer alıyor. Son zamanlarda ise ekonomik krize bağlı olarak bazı Türk tekstil firmaları iflas etti. Yine de bu alanda dünyaya nam salan Türk firmaları var. 3 yıl önce ünlü bir markayı satın alan Türk firması şu günlerde ekonomik sorunlarla boğuşuyor.

naf-naf-iflas.jpg

1973 yılında kurulan Naf Naf, uzun yılların ardından zorlu bir dönem geçirdi ve markanın sahibi olan Çinli grup La Chapelle tarafından yönetilmişti. Ancak 2020 yılında mahkeme kararıyla Naf Naf'ı Türk girişimci Yılmaz kardeşlerin sahibi olduğu SY Corporate adlı şirket tarafından satın alındı.

kotu-durumda.jpg

O dönemde bin 170 çalışanı ve 160 mağazası bulunan Naf Naf, büyük bir borç yükü altındaydı ve bu borcun en büyük alıcısı Selçuk Yılmaz'ın yönettiği SY şirketi olarak belirlenmişti. Ancak Yılmaz kardeşler, 4 milyon euro değerindeki borcu tahsil etmek yerine Naf Naf'ı satın alarak markayı kurtarmaya karar verdi.

iflaslar-devam.jpg

Şu anda Naf Naf'ın 215 satış noktası bulunuyor ve toplam yıllık satışları 165 milyon Euro civarında bulunuyor. Fransa pazarından elde edilen gelir ise yaklaşık olarak 141 milyon Euro. Daralan pazarda ve azalan satış trafiğindeki düşüş nedeniyle marka yönetimi zorlu bir dönemle karşı karşıya. Satışlardaki düşüş ve artan borç yükü markayı zorluyor, yapısal maliyetler ise hiçbir şekilde değişmiyor.

iflas-naf-naf.jpg

Selçuk Yılmaz ve kardeşlerinin kurduğu Sy Corporate şirketi, Fransa'daki ünlü hazır giyim mağazalarına tedarik sağlıyor. Aile, 1984 yılında Fransa'ya göç etti ve tekstil sektöründe büyüdü. Şirketin, Fransa, Türkiye ve Tunus'ta en az bin 200 çalışanı bulunduğu biliniyor.

Patronlar Dünyası internet haber sitesinin aktardığı bilgilere göre, Naf Naf'ın 2020 yılında Türk girişimci bir aile tarafından satın alınmasının ardından marka, ekonomik sıkıntılarla yeniden karşı karşıya. Söz konusu Türk firması sıkıntıları aşamazsa iflas edebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum