Dünya Bankası Teşekkür İçin İzmir'e Geldi

Dünya Bankası Teşekkür İçin İzmir'e Geldi

Dünya Bankası Çok Taraflı Yatırım Garanti Ajansı MIGA’nın İcra Kurulu Başkanı (CEO) Keiko Honda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Honda, “Sizinle birlikte çalıştık ve gelecekte de çalışacağız. Bize...

Dünya Bankası Çok Taraflı Yatırım Garanti Ajansı MIGA’nın İcra Kurulu Başkanı (CEO) Keiko Honda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Honda, “Sizinle birlikte çalıştık ve gelecekte de çalışacağız. Bize işbirliği fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederiz.” dedi. Ziyarette MIGA Risk Yönetimi Üst Düzey Yetkilisi Franciscus Linden, Kıdemli Sigorta Uzmanı Christopher Millword, Dünya Bankası Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Yatırımları Sorumlusu Elif Çevik ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları da hazır bulundu.

Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli projeleri için IFC'den kredi aldığını hatırlatan Honda, “Size nasıl daha iyi hizmet veririz, onun için buradayız.” diye konuştu. Dünya Bankası'nın misyonu hakkında bilgi veren Honda, “İzmir'e daha önce kredi verdiğimiz gemi, tramvay ve trafik sistemi gibi projeler var. Gelecekte de çalışacağız. Bize işbirliği fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederiz.” dedi. Dünyada sadece üç belediyeyle çalıştıklarını belirten CEO Honda, bunların Sao Paulo, İstanbul Büyükşehir ve İzmir Büyükşehir olduğunu açıkladı.

Başkan Kocaoğlu ise, “Finans yapısını belirli bir noktaya getirmeden, kendi özkaynaklarınızla yatırım yapmadan zaten dünya kredi sahnesine çıkma şansınız yok. Bizim de bir hazırlık evremiz oldu, bugünlere kolay gelmedik. Finans ve borç yapımıza özen gösterdik. Kararlı ve istikrarlı çalışmalarımız sonrasında artık Hazine’ye vadesi geçmiş borcumuz kalmadı. Bugün çok farklı bir noktadayız.” diye konuştu. Kocaoğlu, tüketim için kredi almadıklarını, sadece finansal geri dönüşü olan büyük projeler için uzun vadeli kredi kullandıklarını ve daha düşük faiz oranlarında kredi almaya çalıştıklarını kaydetti. Kocaoğlu, Dünya Bankası heyetine Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projeleri hakkında bilgi de sundu.

Dünyaca ünlü uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, temmuz ayı sonunda yayımladığı son raporunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulusal ölçek kredi notunu “Aa3”, küresel ölçekte kredi notunu “Baa3” olarak açıklamıştı. İzmir, Moody’s tarafından verilen söz konusu notları iki yıldır korumayı başarıyor. Raporda İzmir Büyükşehir’in güçlü faaliyet marjları, dengeli nakit akışının başarılı yönetim stratejisiyle birlikte kendi kendini finanse etme kapasitesi sağladığı ve bu durumun, geçen beş yıl içinde toplam gelirlerinin yaklaşık yüzde 4’üne denk gelen finansman fazlalığından da anlaşıldığı ifade edilmişti. Moody’s, belediyenin bugüne kadar bütün borçlarının anapara ve faiz geri ödemelerini fazlasıyla karşılamaya yeterli miktarda nakit rezervi bulundurduğunu, bunun da istikrarlı bir nakit yönetimi stratejisi izlemesinden kaynaklandığını vurgulamıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.