Dudak kaldırma ameliyatı

Dudak kaldırma ameliyatı
Genellikle halk arasında üst dudağı kısalığı operasyonu olarak da bilenen üst dudak kaldırma operasyonu, üst dudağının uzunluğundan rahatsız olan bireylerin başvurduğu bir operasyondur.

Genellikle halk arasında üst dudağı kısalığı operasyonu olarak da bilenen üst dudak kaldırma operasyonu, üst dudağının uzunluğundan rahatsız olan bireylerin başvurduğu bir operasyondur. Üst dudak kaldırma operasyonunda genellikle üst dudak ve kolumella tabanı ile dudağın kırmızımsı yerin başlangıcı ele alınarak uygulanır. Normal yüz estetiği operasyonlarında bu aralık genellikle 12 ile 15 mm olarak ideal boyu belirlenir. Tabii ki bu rakamlar operasyon geçirecek kişinin genel yüz fizik yapısına göre de değişiklik gösterebilmektedir. Eğer bu bölgede sizi rahatsız eder derecede bir uzunluk da söz konusu olursa dudak kaldırma operasyonu olmanız tercih edilebilir. Cerrahi destekle istenilen uzunluğa rahatça döndürülmesi mümkündür.

DUDAK KALDIRMA KİMLER İÇİN UYGUNDUR

Üst dudağı kaldırmak ya da üst dudağın kısaltılması ile ilgilenen ve bu operasyonu geçiren birçok hasta vardır. Bu hastalar genel olarak dudak hareketsiz halde iken ayna karşısında kendilerini incelediklerinde üst dudak ve burun arasında ki mesafenin aşırı uzun şekilde görünmesinden rahatsız olurlar. Bu uzunluk normal standartların dışından daha uzunsa bireyin yüz hattının daha uzun ve sivri görünmesine sebep olabilir. Normal standartlarda bireyin üst dudağının dikey olarak uzunluğu yaklaşık olarak alt dudak ve çene uzunluğuna yakındır. Bu standartları yakalamak için operasyonu yaparak ideal ölçüler rahatlıkla yakalanabiliyor.

DUDAK KALDIRMA OPERASYONU NEDİR?

Üst dudak kaldırma operasyonu sırasında, üst dudağın olduğu bölgede, dikey olarak dudağın kısaltılması için fazla deri alınır. İstenilen standardı yakalayabilmek için yukarıda belirttiğimiz iki operasyondan birisi uygulanır. Bunlardan ilki, cildin ufak bir bölümünün çıkarıldığı pembe-kırmızı dudak sınırında uygulanan ve ufak bir kesi ile halledilen işlemdir. Bu operasyonun sonucunda üst dudak eskiye nazaran daha çok yükselir ve kısalır. Bir diğer yöntem ise daha çok uygulanan ve bilinen bir yöntemdir. Bu operasyonda üst dudak ve burnun birleştiği noktaya bir kesi açmakla yapılır. Bu, insizyon yani burnun alt kısmına yerleştiğinden, bu duruma bir alt tabaka olarak üst dudak lifti denir. Bu operasyonda insizyonun, burnun altındaki üst dudağın genel konturunu izlemektedir. Bu operasyonda birinciye nazaran daha fazla deri alındıktan sonra üst dudak, alınan derilerin olduğu yerdeki kesilerin dikilerek dudağın daha yukarı kalkması sağlanır. Kesilerin beraber ve tabakalar halinde kapatılması fazlası ile önemlidir. Bu operasyonda dikişlerin deri altında kalması nedeni ile tabakalar halinde ve şekle düzgün yansıyacak şekilde dikilmesi oldukça büyük önem arz eder. Deri altına dikişler yerleştirildikten sonra, cildin kenarları mümkün olan en az görünür halde titizlikle hizalanırlar.

DUDAK KALDIRMA AMELİYATI İYİLEŞME SÜRECİ

Dudak kaldırma operasyonlarından sonra iyileşme süreci genel olarak 5 ile 7 gün arasında değişmektedir. Operasyonlardan sonra genellikle soğuk uygulanarak kontrol altında tutulmaya çalışılan şişmeler meydana gelir. Bu şişmeler hemen hemen 72 saat devam edebilmektedir. Oluşabilecek ağrılar için doktorunuzun verdiği ağrı kesicileri kullanmanızda fayda olacaktır. Kesi izleri hemen yok olmazlar ancak birkaç hafta sonra iyileşim süreci oldukça hız kazanır. Bundan sonrasında ise izler belirli belirsiz bir hal alır ve göze batmazlar.

DUDAK KALDIRMA AMELİYATI ETKİLERİ

Dudak kaldırma operasyonları özellikle kadınlar için oldukça büyük önem arz edebilir. Yapılan operasyonların sonucunda güzelleşen ve belirgin hale gelen dudaklar yüz hattınızın tam anlamı ile mükemmel görünmesini sağlayabilir. Bazen kadınlar daha dolgun dudakları olsun isterken bazıları ise benzersiz ve güzel dudaklara sahip olmak ister işte bunların hepsini basit bir dudak kaldırma operasyonu ile halledebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.