Dsp'li Çakmak: İktidar Memura Kaşıkla Verdiğini, Kepçeyle Alıyor

Dsp'li Çakmak: İktidar Memura Kaşıkla Verdiğini, Kepçeyle Alıyor

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, hükümetin memura verdiği yüzde 3'lük zammı, yüzde 10 vergilerle 3 katı üstü geri aldığını söyledi. Eylül ayında enflasyonun yüzde 9,8 yükseldiğini belirten Çakmak, Ahmet Davutoğlu hükümetinin...

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, hükümetin memura verdiği yüzde 3'lük zammı, yüzde 10 vergilerle 3 katı üstü geri aldığını söyledi. Eylül ayında enflasyonun yüzde 9,8 yükseldiğini belirten Çakmak, Ahmet Davutoğlu hükümetinin göreve gelir gelmez ülkeyi zam sağanağına tuttuğunu iddia etti. Çakmak, "Siyasi iktidar memura kaşıkla verdiğini, vergi zamlarıyla kepçeyle alıyor. Olan gariban ve dar gelirli vatandaşa oluyor." dedi.

Çakmak, Manavgat'ta yaptığı açıklamada, ülkede çift başlı yönetime bağlı yönetilememe sorunun olduğunu savundu. Bir üniversitenin yaptığı araştırma göre kentlerde yoksulluk oranının yüzde 27 seviyesine çıkmasının ülkenin geleceği adına karamsar bir tablo olduğunu belirten Çakmak, ülkedeki adaletsiz gelir dağılımının 12 AKP iktidarı döneminde pergelin ucunun daha da açıldığını kaydetti.

AK Parti iktidarının öve öve bitiremediği pembe ekonomi tablosunun sona erdiğini belirten Çakmak, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası, siyasi iktidarın, yürütme eliyle sözde 'bize darbe yapıldı' diyerek yargının baskı altına alınmasının başta Avrupa Birliği(AB) ülkeleri olmak üzere yabancı yatırımcıyı Türkiye'de yatırım yapma konusunda karamsarlığa iterek korkuttuğunu savundu.

Çakmak, "Bir ülkeye yabancı yatırımcı hukuki olarak güvence verirse gelir. Maalesef ülkemizde 17 Aralık sonrası, siyasi iktidarın yürütme eliyle yardı üzerinde darbe yapması yabancı yatırımcıyı korkuttu. Bu gibi durumlarda ileri demokrasiye sahip ülkeler, yargının önünü sonuna açıyor. Almanya cumhurbaşkanı buna en güzel örnek. Bir ülkede yargı güven içinde olmazsa, yabancı yatırımcıda kendini güvende hissetmediği için gelmez. " dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.