DPde ilçe kongreleri heyecanı

DPde ilçe kongreleri heyecanı

Demokrat Parti (DP), Meram, Selçuklu ve Karatay ilçe kongrelerini gerçekleştirdi

Demokrat Parti (DP), Meram, Selçuklu ve Karatay ilçe kongrelerini gerçekleştirdi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen üç merkez ilçenin kongresinde mevcut başkanlar tekrar ilçe başkanlıklarına seçildi.

Her ilçe için ayrı ayrı divan başkanlıklarının belirlendiği seçimde Karatay İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, Meram İlçe Başkanı İbrahim Uçar ve Selçuklu İlçe Başkanı Muammer Pense yeniden ilçe başkanlıklarına getirilerek güven tazelediler. Kongreye DP Genel Başkan Yardımcılarından Mecit Hazır, Halil Demir, Genel Sekreter Yardımcısı Atıf Güzel, Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ata Ataberk, Genel Merkez İdare Müdürü Murat Özay, DP Konya İl Başkanı Yahya Yaman, eski il ve ilçe başkaları katıldı. Seçim öncesi söz alan DP Genel Başkan Yardımcısı Necit Hazır, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ve adım adım savaşa doğru sürüklendiğini söyledi. Komşularla sıfır problem deyip bugün savaş konumuna geldiklerini ifade eden Hazır, “Sözde dış politikada yaşanan bu durum hükümet için ileri demokrasi ve istikrarın bir göstergesi. Bu söyledikleri ne kadar doğrudur? Yüksek Askeri Şura kararlarında harbe hazırlık konusu görüşüldü. Bunun üzerine Rusya Ermenistan’daki askeri üssünü harekete geçirdi. Karadeniz’e harp gemisini yolladı. Hükümet Türkiye’yi bir maceranın içine çekmeye çalışıyor. Ancak Türkiye maceralara atılmayacak kadar değerli bir ülkedir. Ama maalesef iktidar İsrail için İran’a karşı füze savunma sistemi kurarak, ABD ve AB için Suriye’yle ilişkileri gererek bir macera peşinde olduğunu gösteriyor. Türkiye’nin bu noktada uyanık olup gelişmeleri yakından takip etmelidir” dedi.

Başta tarım olmak üzere ülke ekonomisinin kötüye doğru gittiğinin altını çizen Hazır, tahıl ambarı olarak bilinen Konya’da bile yanlış politikalar yüzünden tarımın bitirildiğini kaydetti. Eskiden çiftçinin 2 kilo buğdaya 1 litre mazot alırken şimdi 9 kilo buğdaya bir litre mazot aldığını dile getiren Hazır, şunları kaydetti: “Şeker fabrikaları kapatılıyor ve bu kapatmalar sırf Bursa’da kurulan Amerika firması olan Cargill kurulduğu için yapılıyor. Türkiye’nin şeker ihtiyacının bu fabrika aracılığı ile karşılanması düşünülüyor. Böylece GDO’lu ürünler ile insanlarımızın sağlığı bozulmaya devam ediyor. Diğer yandan tarımın bitirilmesiyle köyler boşaltılıyor ve köyünü terk eden gençler şehirlerde taşeron firmalarda çalıştırılıyor. Sigortası tam yatmıyor, asgari ücrete günlük 12–14 saat çalıştırılıyor, özlük hakları verilmiyor. Hükümetin başlattığı bu uygulama ile şehirlerde tam anlamıyla modern kölelik uygulanıyor. 300 bin emekli ise henüz haklarını alamamıştır. Maaşlar arası farklar devam etmektedir. Cari açık ise rekor seviyeye ulaşmıştır. Ekonomide ciddi derecede bozulmalar görülmektedir.”

Cumhurbaşkanı seçimlerine de değinen Necit Hazır, kanunda cumhurbaşkanını seçilme sürecinin 5 yıl olduğunu ve bu bağlamda Ağustos ayında cumhurbaşkanlığı seçimine gidilmesi gerektiğini söyledi. AKP’yi kökleri ve geleneği olmayan bir parti olarak niteleyen Hazır, “Oylarının yüzde 85’i merkez sağın oylarıdır. Yani DP’nin oylarıdır. DP tekrar canlanacak ve oylar tekrar DP’ye dönecektir” dedi. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Mevcut ilçe başkanları tekrar görevlerine seçilirken, partiye hizmeti geçmiş olanlara plaket verildi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.