Dp Genel Başkanı Uysal: Türkiye'ye Yamalı Bir Anayasa Teklif Ediliyor

Dp Genel Başkanı Uysal: Türkiye'ye Yamalı Bir Anayasa Teklif Ediliyor

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'nin en temel sorununun tam demokrasi olduğunu ifade ederek, "Bugün gelinen noktada yeni bir Anayasa yapmak mesuliyetini yerine getiremeyenlerin Türkiye'ye yamalı bir Anayasa'yı teklif ettiğine şah.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'nin en temel sorununun tam demokrasi olduğunu ifade ederek, "Bugün gelinen noktada yeni bir Anayasa yapmak mesuliyetini yerine getiremeyenlerin Türkiye'ye yamalı bir Anayasa'yı teklif ettiğine şahit oluyoruz." dedi.

Partisinin il kongresine katılmak üzere Muğla'ya gelen DP Genel Başkanı Uysal, salona girişinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın DP'ye katılıp katılmayacağı yönündeki bir soruya Uysal, "Zaman zaman siyasette farklı mecralara kayan arkadaşlarımız oldu. Bizimle birlikte gönül birliği yapan ve şartların getirdiği şekliyle diğer siyasi partilerde görev yapmış, ama bu süreçte gayret göstermiş insanlar da var. İnşallah önümüzdeki günler Muğlamız için her bir ilçemiz için farklı farklı gelişmelerin olacağı günler olacak. Bu noktada ilçe teşkilatı arkadaşlarımızın çalışmaları var. Bunu önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Behçet Saatcı geçmişten bugüne tanıdığımız bir arkadaşımız zaten. Belli bir hukukumuz var. İnşallah bu konuda teşkilatlarımız gereğini yapacak. İnşallah sayın başkan ile önümüzdeki günlerde birlikte olacağız." dedi.

Daha sonra kongrenin yapıldığı salona giren Gültekin Uysal'ı partililer coşkuyla karşıladı. Uysal, Türkiye'nin en temel meselesinin tam demokrasi olduğunun altını çizdi: "Türkiye'nin önüne kendi öncelikleriyle çizdikleri yolda kendi siyasî hedeflerini yerine getirmek adına kademe kademe bir demokrasiyi adeta lütfediyorlarmış gibi sunanların karşısında hiçbir zaman demokrasi talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Demokrasiyi taksit taksit sunanlara milletimizin iradesiyle en zirve noktasına çıkmış bu milletin birliğini de beraberliğini de teminat altına alacak yeni bir Anayasa yapmak mesuliyetini yerine getiremeyenleri Türkiye'ye yamalı bir Anayasa'yı teklif ettiğini görüyoruz. Milletimizin iradesi ortadadır, milletimizin talebi ortadadır. Bu talebi yerine getirmeyenlere milletimiz başta önümüzdeki yerel seçimler olmak üzere gerekli şamarı sandıkta vuracaktır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bugüne kadar gerçek sorunların konuşulmadan bugünlere kadar getirildiğini savunan Uysal, "Bugün suni bir şekilde başörtü meselesini siyasi alanda bir değer haline getirerek amiyane tabirle önce merkebi kaybettirip, sonradan buldurmayı marifetmiş gibi milletin önüne koymaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bizim olduğumuz yerde onlar kırar, bizler toparlarız. Bugün de Türkiye'de kim olduğuna bakmak sızın ne olduğuna bakarak, ne yaptığına bakarak bu ülkede herkesin eşit haklara sahip olduğu bir zemini yeniden var edeceğimize eminim. Demokrasiyi konjonktürer bir program olarak gören bu iktidarın Avrupa Birliği meselesinden başlayarak ne kadar ikirciklinli davrandığını hep beraber görüyoruz. Adınızı ak olması yetmez alnınızın da ak olması lazımdır. Bu iktidarın hatalarla başladığı süreçte hakikati bulma ihtimali yoktur. Onların siyaseti niçin yaptığını gördük. Kendi geçmişlerinin rövanşını almak adına yaptıkları siyasetin karşısında idam sehpasına giderken bile hangi anlayışı içerisinde hangi beka içerisinde yüründüğü bu ailenin şehitleri göstermiştir. Bize düşen vazifede onların bize bıraktığı bu emaneti layıkıyla taşımak ve milletimizle tekrardan buluşturabilmektir." diye konuştu.

DP Genel Başkanı Gülketin Uysal konuşmasının ardından Muğla'dan ayrıldı. Öte yandan Fethiye Belediye Başkan Behçet Saatcı'nın kongreye çelenk göndermesi dikkat çekti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.