'Dosya Masrafı'nı Almak İçin 6 Aydır Postacı Yolu Gözlüyorlar

'Dosya Masrafı'nı Almak İçin 6 Aydır Postacı Yolu Gözlüyorlar

Bankaların 'dosya masrafı' adı altında aldıkları paraları geri almak isteyenler tüketici hakem heyetlerine başvuruyor. Ancak vatandaşlar paralarını zamanında alamamaktan şikayetçi. 6 aydır kendilerine getirilecek çağrı kağıdının yolunu...

Bankaların 'dosya masrafı' adı altında aldıkları paraları geri almak isteyenler tüketici hakem heyetlerine başvuruyor. Ancak vatandaşlar paralarını zamanında alamamaktan şikayetçi. 6 aydır kendilerine getirilecek çağrı kağıdının yolunu gözleyen emekli Ahmet Koca, “Başvuru sırasında iki ay sonra paranızı alırsınız dedikleri halde 6 ay geçmesine rağmen hala alamadık.” derken, Mahmut Pekyeğen, postacının getireceği çağrı kağıdını dört gözle beklediklerini söyledi.

Yargıtay 13. Dairesi’nin, bankaların kredi kullanımında tüketiciden aldığı dosya masraflarına ilişkin verdiği kararın ardından, binlerce kişi bankalara ödedikleri paraları almak için tüketici hakem heyetlerine başvurdu. Kredi kullananlar, 10 yıl öncesine kadar kullandıkları kredilerin dosya masraflarını alabilecek. Son 10 yılda bankalardan kullanılan kredi sayısı 75 milyon adedi geçerken, kredi tutarı ise 350 milyar Euro'yu buldu.

Devlet Demir Yolları’ndan emekli 66 yaşındaki Ahmet Koca, bankaların 6 aydır kendilerini oyaladığını ifade ederek, "Bankalara gittik, dosya paraları veriliyor mu, veriliyor dediler. İyi, paramızı verin dedik. Böyle olmaz, nasıl olur; ‘Üzerine 200-250 lira para yatıracaksınız.’ Sağdan soldan borç para edindik, dosya paralarının üzerine para ekledik. Paramızı verin, iki ay sonra vereceğiz dediler. 6 ay geçiyor aradan hala dosya paraları verilmiyor. Neymiş, evinize kağıt gelecek. Halen gelmedi. Dosya paramızı 6 aydır vermiyorlar. Bunun nedeni nedir?” dedi.

"POSTACI YOLU GÖZLÜYORUZ"

Belediyeden emekli işçi 56 yaşındaki Mahmut Pekyeğen ise Kurban Bayramı arafesinde, 6 aydır yolunu gözledikleri ‘dosya masrafı’nın ödenmesini beklediklerini söyledi. Bankaya sorduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını anlatan Pekyeğen, bugüne kadar 10 kez kredi çektiğini, 3 bin lirayı bulan dosya masrafını almak için 6 ay önce başvuru yaptığını dile getirdi. Pekyeğen, “250 lira dekont parası istediler, bu dekontu yap. Kaymakamlık tüketici mahkemesine götürdüm. Götürdük verdik, iki ay sonra gelin müracaat edin paranız banka tarafından iade edilecek dediler. Bankalar, kaymakamlık, tüketici heyetleri dikkate almıyor. Bayram arefesinde çoluk çocuğumuza bir şeyler alacağımız umuduyla geldik. 6 aydır para alamadık. Postacı kağıt getirecek denildi, halen 6 aydır bir haber alamadık.” diye konuştu.

DİLEKÇEYLE BAŞVURU GEREKLİ

6502 sayılı Yeni Tüketici Kanunu'nda yapılan değişiklik ile kanunun 28.05.2014 tarihinde yürürlüğe giren hükümleri uyarınca, dosya masrafı 2 bin TL'nin altında olan tüketiciler, ikametgâh adreslerinde bulunan ilçe hakem heyetine başvurabilecek. 2 bin TL'den 3 bin TL'ye kadar olan alacaklar için ise valilik bünyesinde kurulan il hakem heyetlerine başvuru yapılması gerekiyor. 3 bin TL'nin üzerindeki alacaklar için ise tüketici mahkemesinde dava açılması gerekiyor.

Tüketici hakem heyetince verilen karara 15 günlük itiraz süresi var. İtiraz durumunda tüketici mahkemesine dava açılması gerekiyor. Hakem heyetinin kararları mahkeme ilamı gibi icraya konulabilir ve mahkemeye yapılan itiraz, kararın icrasına engel olamıyor. Son 10 yılda kredi kullanan ve dosya masrafı ödemiş herkes Yargıtay’ın emsal kararından faydalanabiliyor. Mahkeme, tüketici lehine karar verdiğinde, alınan dosya masrafı dava tarihinden veya daha öncesinde ihtarname ile talep edilmiş ise temerrüt tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte tüketiciye iade ediliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.