Döşemealtı Belediyesi, Kırkpınar'da Dereceye Giren Güreşçileri Ödüllendirdi

Döşemealtı Belediyesi, Kırkpınar'da Dereceye Giren Güreşçileri Ödüllendirdi

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 653. Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde dereceye giren güreşçileri altınla ödüllendirdi. Döşemealtı Belediyesi Meclisi, haziran ayında yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan...

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 653. Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde dereceye giren güreşçileri altınla ödüllendirdi.

Döşemealtı Belediyesi Meclisi, haziran ayında yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan güreşlerinde Döşemealtı'nı ve Antalya'yı en iyi şekilde temsil eden güreşçilere altın verilmesi kararı alınmıştı. Bu kapsamda Başkan Genç, Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nden farklı kategorilerde toplam 4 madalya ile dönen ve kendisini ziyaret eden güreşçileri ödüllendirdi. Ziyaret sırasında Döşemealtı halkına ve Belediye Başkanı Turgay Genç'e desteklerinden dolayı minnet duyduklarını belirten güreşçiler, farklı kategorilerde en iyi sonuçları alabilmek için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarının ifade etti.

Kırkpınar güreşlerinin geçtiğimiz yıl ki başpehlivanı bu yılın finalisti İsmail Balaban da Konyaaltı Belediyesi sporcusu olduğunu ancak Döşemealtı Belediyesinin ve Döşemealtı halkının kendisine gösterdiği ilgiden çok memnun olduğunu belirtti.

Güreşçilerin gösterdikleri başarı sonrasında Döşemealtı Belediyesi meclis üyelerinin oybirliğiyle bu ödülün verildiğini hatırlatan Başkan Genç, ''Bölgemizde çok yetenekli sporcular var, amacımız, gençleri her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutup, enerjilerini ruhsal ve fiziksel gelişimleriyle birleştirmelerine yardımcı olmaktır.'' diye konuştu.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinde dereceye giren güreşçilerden ödül verilen sprocular ve dereceleri şöyle: Başpehlivan ikincisi İsmail Balaban, Büyük Orta boy birincisi Furkan Durmuş Altın, minik 2 boy birincisi İbrahim Akyiğit, Deste Büyük Boy ikincisi Hasan Koru, Ayak Boy üçüncüsü Hasan Karbuz, Teşvik 1 boy üçüncüsü Adem Ayseli ve ilçedeki güreşçileri Kırkpınar'a hazırlayan antrenör Mustafa Kara.

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde farklı kategorilerde toplam 4 madalya ile dönen Döşemealtılı güreşçiler, geçtiğimiz günlerde madalyalarıyla birlikte Belediye Başkanı Turgay Genç'i ziyaret etmişlerdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.